LIVEBLOG WAALSE PIJL VROUWEN. Speelt Kopecky haar rol als luxeknecht? Start om 13u55 in Hoei

Het stond oorspronkelijk niet op haar programma, maar Lotte Kopecky rijdt vandaag toch de Waalse Pijl. De wereldkampioene fungeert als luxeknecht voor kopvrouw Demi Vollering. Speelt Kopecky haar rol? Volg het in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

“Recordaantal werknemers met fysieke en psychische klachten”

Het aantal werknemers in ons land met fysieke of psychische klachten is de voorbije vijf jaar fors toegenomen. Dat stelt preventiedienst Mensura op basis van een analyse van de gegevens van meer dan 320.000 werkende Belgen. In de dienstensector, maar ook in het onderwijs gaat het aantal mensen met klachten in sneltempo omhoog.

Lees meer »

PORTRET: Olivia Rodrigo, de ster van het decennium: “Wanneer ik triest ben, schrijf ik de nummers die het meeste geld opleveren”

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Italiaans trio krijgt weinig ruimte van het peloton, Merlier: “Zal geen rustige etappe worden door wind”

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat in Wervik hervatten

Volgens de planning hervatten de werken voor het vernieuwen en ondergronds brengen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat in Wervik op 21 mei. Het zal dan liefst 40 dagen zijn dat de werken stil lagen. Met de firma Zeelse Grond- en Kabelwerken hervat een andere aannemer de werken.
The post Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat

Lees meer »