LIVEBLOG BARCELONA-PSG. Erop en erover: Mbappé trapt PSG van op de stip virtueel richting halve finale (1-3)

De heenmatch van de kwartfinale Champions League eindigde in een spektakelrijke 2-3 voor Barcelona. Les Parisiens zijn dan ook gebrand om die achterstand op te halen. Ontbindt Mbappé zijn duivels of krijgen we een masterclass van Xavi zijn troepen? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

Eerste communie in Beerst en Vladslo

Op zondag 5 mei was het feest voor de kinderen van Beerst en Vladslo: ze mochten voor het eerst naar de communie gaan. De communicanten in de Sint-Wandregesiluskerk in Beerst heten Roxan Bolle, Lisa De Buck, Juul Denoo, Zhar Desmet, Yasmine Driesse, Nand Malfait, Theo Martens, Yuna Plaetinck, Iyaro Rigole, Nolan Soenen, Asaya Temmerman, Thibaut
The post Eerste communie

Lees meer »

Uitzonderlijke sneeuwval in de Alpen is goed nieuws voor gletsjers en zomerskiërs (maar hindert het vrijmaken van de wegen)

Hoewel het al eind mei is, zijn medewerkers van de Alpenpassen nog steeds druk bezig om de wegen er sneeuwvrij te maken. Op onder andere de Galibier, Stelvio, Timmelsjoch en de Gotthardpas zijn sneeuwschuivers voortdurend in de weer. Dit jaar is het werk extra zwaar en gevaarlijk, want aan het einde van de winter is uitzonderlijk veel sneeuw gevallen in

Lees meer »

‘Formateur’ moet binnen vijf weken Nederlandse regeringsploeg samenstellen

Nu de Tweede Kamer, de Nederlandse evenknie van de Kamer van volksvertegenwoordigers, woensdag heeft ingestemd met de aanstelling van Richard van Zwol als formateur, kan hij donderdag starten met de zoektocht naar een nieuwe Nederlandse regering. De oud-topambtenaar moet de regeringsploeg gaan samenstellen die het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB gaat uitwerken. PVV-leider Geert Wilders had hem voor

Lees meer »

“Recordaantal werknemers met fysieke en psychische klachten”

Het aantal werknemers in ons land met fysieke of psychische klachten is de voorbije vijf jaar fors toegenomen. Dat stelt preventiedienst Mensura op basis van een analyse van de gegevens van meer dan 320.000 werkende Belgen. In de dienstensector, maar ook in het onderwijs gaat het aantal mensen met klachten in sneltempo omhoog.

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wezemaal mag 6 maanden geen nieuwe bewoners opnemen

Het woonzorgcentrum De Lelie in Wezemaal bij Rotselaar is voor een periode van 6 maanden geschorst. Dat betekent dat de instelling gedurende die periode geen nieuwe bewoners mag verwelkomen. Het centrum blijft onder verhoogd toezicht staan en moet de vastgestelde tekortkomingen wegwerken. Volgens zorggroep Armonea, verantwoordelijk voor het woonzorgcentrum, zijn intussen heel wat tekortkomingen weggewerkt en waren er al 2

Lees meer »

Franse president Macron bezoekt Nieuw-Caledonië en roept op tot vrede na “absoluut ongeziene opstandbeweging”

De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in het overzees gebied Nieuw-Caledonië, ten noordoosten van Australië. Macron roept op tot vrede en dialoog, na de bloedige rellen van vorige week. "Niemand had dit zien aankomen, zò georganiseerd en zò gewelddadig", aldus Macron. Tegelijkertijd belooft hij dat de ongeveer 3.000 veiligheidstroepen die zijn ingezet, zullen blijven "zelfs tijdens de Olympische

Lees meer »

VTI levert mooi werk in Groot-seminarie en Bisschopshuis

Sinds het begin van het schooljaar loopt er een goede samenwerking tussen VTI Brugge campus Zandstraat en het Grootseminarie in de Potterierei. In het seminarie zelf waren de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Schilderen en Decoratie aan het werk, terwijl in het Bisschopshuis hoofdzakelijk leerlingen uit het zevende jaar Decoratie en restauratieschilderwerk aan de slag waren.
The

Lees meer »