KIJK. Door weer en wind: koning Filip en koningin Mathilde verwelkomen Luxemburgs vorstenpaar op eerste dag van het staatsbezoek

Ondanks de regen en de wind is het startschot gegeven. Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) hebben vanochtend officieel het staatsbezoek ingeluid met een welkomstceremonie. Groothertog Henri van Luxemburg en groothertogin María Teresa Mestre brengen de komende drie dagen een bezoek aan ons land. 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien willen ze hem laten boeten voor wat hij heeft gedaan”: is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd?

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering?

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Luka hoopt op geldprijs in ‘Sing Again’: “Door Hooverphonic ben ik heel snel volwassen geworden”

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse

De politiezone Vlas en de inspectiediensten controleerden op vrijdagavond 17 mei in totaal 14 horecazaken, verspreid over Kortrijk (12), Kuurne (1) en Marke (1). Het ging om 8 pitazaken, 3 cafés, 1 nachtwinkel/pita, 1 pizzeria/pita en 1 grill-snackbar.
The post 20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans stak zijn sperma op het gezicht van het slachtoffer. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.
The post Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond

In Blankenberge zijn 18 procent van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod. Omdat vacatures voor de job van keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding keukenmedewerker.
The post Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »