Joe en Jill Biden verdienden 620.000 dollar in 2023

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill hebben in 2023 samen bijna 620.000 dollar (ruim 583.000 euro) verdiend, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit hun belastingaangifte, die ze maandag vrijgaven.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale”

Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke heeft in Rome in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn, de Europese titel behaald in het handboogschieten. Zijn partner Kathleen Meurrens greep net naast de medailles in de klasse VI2-3 voor slechtzienden.
The post Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publiek kan meegenieten van archeologische opgravingen op Vroonhofsite in Poperinge

Sinds 16 mei is het team archeologen van de NV Ruben Willaert aan het werk op de Vroonhofsite. Het projectgebied heeft een oppervlakte van 1,4 hectare. De archeologen hebben grote verwachtingen, want op die site zouden de oudste sporen van Poperinge terug te vinden zijn, zoals het proosdijdomein, de kern waaruit Poperinge zou gegroeid zijn. Bij proefsleuvenonderzoek eerder dit jaar

Lees meer »

Oostende voor Anker: auteur Doris Klausing brengt verhaal over Oostendse scheepsjongen en wees Luis

In het gezellige ruim aan boord van de ‘Hydrograaf’ in het Mercatordok weet auteur Doris Klausing het jonge grut erg te boeien. Zij brengt er ook tijdens de tweede dag van Oostende voor Anker haar verhaal over de Oostendse scheepsjongen en wees Luis en zijn avontuurlijke ontdekkingsreis naar China.
The post Oostende voor Anker: auteur Doris Klausing brengt verhaal

Lees meer »

Witte merel gespot in tuin in Deinze

De witte merel op de foto komt sinds enkele maanden op bezoek in een tuin in Deinze. Zo’n witte merel is erg uitzonderlijk. Door een genetische afwijking maakt de vogel niet voldoende zwart pigment aan.

Lees meer »

Kamagurka maakt kunst van verhalen die patiënten hem vertellen in AZ Delta: “Diep gesprek over het leven”

Onder de noemer ‘Kama in de kliniek’ werken AZ Delta en kunstenaar Kamagurka samen een project uit. Kamagurka nam donderdag in het ziekenhuis zijn eerste interviews met patiënten af. Zij inspireerden de cartoonist om tal van tekeningen op papier te zetten. “Ik ga ook de uitdaging aan om met een professionele operatierobot de kleinst mogelijke cartoon ter wereld te maken.”<br

Lees meer »

‘Thuisverpleging met een hart’ blaast 10 kaarsjes uit

De Gistelse Annik Vanslembrouck (47) en Céline Laga (32) hebben iets te vieren: hun ‘Thuisverpleging met een hart’ bestaat namelijk tien jaar. “We willen al onze klanten danken voor het vertrouwen.”
The post ‘Thuisverpleging met een hart’ blaast 10 kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Waes helpt jongeren stemmen in ‘Eerste keus’: “Mijn eigen kinderen geef ik geen politiek advies”

Zelf is hij gegeerd wild bij zowat elke partij, maar de politieke ambitie van Tom Waes (55) beperkt zich tot het maken van een nieuw tv-programma. Samen met Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt (38) informeert hij jongeren in ‘Eerste Keus’ op hun weg naar de stembus, en die blijken bijzonder direct. “Bart De Wever kwam blazend buiten na zijn vagevuur.”

Lees meer »

Herman Verbruggen waagt zich aan stand-up comedy: “Ik sta niet op podium als Marc Vertongen”

“Ik ben hier vier weken ongezond nerveus voor geweest.” Herman Verbruggen (61) gooit het over een andere boeg: de ‘F.C. De kampioenen’-acteur ontpopt zich tot comedian. Al wil hij niet zo genoemd worden: “Dat is een te grote eer.” Hij heeft zijn eerste optreden met vlag en wimpel overleefd, een eerste stap richting een grote zaalshow. “Ja, ook anekdotes over

Lees meer »

Bakkersdochters openen koffiebar More than Cake in Oostduinkerke: “Koffie van versgemalen bonen met een vleugje gestoomde melk”

De zussen Romanie (20) en Marie-Charlotte Ottevaere (25) hebben hun eigen koffiebar More than Cake geopend op de Zeedijk in Oostduinkerke, de kustgemeente waar ze al jaren op vakantie komen. Hun ouders runnen in de Zwevegemse deelgemeente Moen bakkerij Ottevaere die al 135 jaar bestaat. “We brengen het zuiderse gevoel van Ibiza aan onze kust”, lachen de bakkersdochters vriendelijk. En

Lees meer »