Israël wil terugslaan na aanval van Iran, maar hoe? “Israël kan alles doen wat het wil, de vraag is wat het wil bereiken”

Israël beloofde dat het zal terugslaan en de Iraanse aanval zal beantwoorden. Maar hoe groot zal dat antwoord zijn? En kan dit uitmonden in een regionale oorlog? “Alles is mogelijk, maar niemand wil het”, zegt Midden-Oostenexpert Koert Debeuf.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Lunin start, maar Ancelotti gooit met lof: “Courtois wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Recordaantal klachten over fraude met EPC-attesten voor woningen: “Koper dreigt het slachtoffer te worden”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »