Iran staat “zeer dicht” bij eigen kernwapen, Israël kan zo 90 kernkoppen afvuren: zo zien hun legers eruit

Het onderhuidse conflict tussen Iran en Israël is door de openlijke Iraanse aanval van zaterdag van karakter veranderd. Nooit eerder stonden beide landen zo dicht bij een heuse oorlog. Wat wegen hun legers in zo’n geval? Wij maken de vergelijking van hun mankracht en wapens. 

Meer krantenkoppen in België

Vandalen beschadigen 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge

Vandalen hebben 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge beschadigd. Op het kunstwerk ‘Empty Drop’, een sculptuur uit baksteen, werd graffiti gespoten. En vandalen sprongen mogelijk ook in het Minnewater om op het drijvende kunstwerk ‘Grains of Paradise’ een groene stoel te plaatsen waardoor het beschadigd raakte.

Lees meer »

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren dient een klacht in na beschuldigingen van toxisch leiderschap: “Naam onterecht besmeurd”

Philippe Van Cauteren, directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent heeft een klacht ingediend tegen onbekenden voor aantijgingen over ’toxisch leiderschap’. Dat schrijft HLN en bevestigt zijn advocate Amber Nabli aan VRT NWS. Er loopt een onderzoek rond de zaak, de Raad van Bestuur buigt zich vanavond over de resultaten.

Lees meer »

Trenson-Verbandt: burenduel op het veld, maar ook in het dagelijks leven: “Klup vs. de club van hiernaast”

Voor het echtpaar Patrick Trenson en Martine Calleeuw enerzijds en Albert Verbandt anderzijds wordt de derby niet enkel een burenstrijd op het veld. In het dagelijks leven zijn de buren immers ook voor hun ploeg actief in het Jan Breydelstadion. “Als Cercle thuis speelt, is het moeilijk om mij in te tomen”, vertelt Albert Verbandt.
The post Trenson-Verbandt: burenduel

Lees meer »

“Onze sterkte vind je ook in de grote bank. We hebben evenwaardige spelers”:Filou op weg naar dertiende titel op rij

Jean Salumu (33) strijdt met Filou Oostende vanaf maandag in de finales van de play-offs om een dertiende opeenvolgende landstitel. Bij het dozijn vorige kampioenschappen was Salumu zesmaal betrokken. Het eerste jaar was hij nog uitgeleend aan Leuven Bears en de jongste vijf seizoenen baskette hij in het buitenland. Hongerig blikt Salumu, de enige Belg die al de MVP-onderscheiding van

Lees meer »

Boetes voor KV Oostende en makelaar Ingo Haspel wegens ongeldig contract

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) heeft woensdag 9.000 euro boete opgelegd aan KV Oostende en de Duitse spelersmakelaar Ingo Haspel. Die kwam tussen bij de vrije transfer van Nick Bätzner van Stuttgart naar de Kustboys, maar was op dat moment nog niet officieel aangesloten bij de KBVB als makelaar.
The post Boetes voor KV Oostende en makelaar

Lees meer »

Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem

Vijf Wevelgemse theatergezelschappen houden zaterdag 25 mei onder de titel Theater Lokaal weer een theaterwandeling langs enkele bekende Gullegemse locaties, waar ze een reeks fabels spelen over de fictieve inwoonster Maine Verghulle.
The post Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem appeared first on KW.be.

Lees meer »