Hoge Raad Justitie over Operatie Kelk: ‘Negen disfuncties en indicaties van druk’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering Justitie in periode Van Quickenborne

Federaal parlementslid voor N-VA Michael Freilich heeft op 8 mei een strafklacht ingediend en vraagt een onderzoek naar mogelijke ‘oplichting’. Dat meldt de VRT. Freilich zegt aanwijzingen te hebben van fouten bij aanbestedingen onder voormalig minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) rond de digitalisering bij Justitie.
The post Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering

Lees meer »

Algemeen coördinator Giovanni Deltour blikt terug op Sinksen 2024: “Indeling werkte zelfs beter dan vorig jaar”

Gisteren nog aan het genieten van de laatste pintjes in de zon, deze ochtend wakker worden met regendruppels tegen de ramen. De Sinksenweergoden waren ons – ondanks medio mei – goed gezind. Maar niet alleen het zomerse weer lag aan de basis van een succesvolle editie. “De locatie-indeling was top, het kindvriendelijk programma werkt en het bekersysteem heeft iedereen intussen

Lees meer »

Operameisje Marjolein Acke wint ‘Sing Again’: “Een duet met Helmut Lotti? Hij mag mij altijd bellen”

Gezegend met een stem die zelfs de grootste criticasters imponeert. En voortaan ook de eerste winnares van ‘Sing Again’. Marjolein Acke (17) uit Gent liet in de finale haar drie concurrenten moeiteloos achter zich. “Ik had niet verwacht dat het publiek voor mij zou kiezen”, zegt ze in haar eerste gesprek na haar overwinning. Daarin vertelt ze ook over haar

Lees meer »

Belastingbetaler veroordeeld voor weigeren van info aan fiscus: Brugse rechter legt dwangsom van 2.500 euro per dag op

Een belastingbetaler die weigerde om inspecteurs van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) toegang te geven tot computergegevens is door een Brugse rechter veroordeeld tot dwangsommen van 2.500 euro per dag. Dat blijkt uit een vonnis dat de krant L’Echo heeft kunnen inkijken. Het gaat om een primeur en een overwinning voor de belastingdienst, zo schrijft de krant dinsdag.
The post

Lees meer »

Nieuw subsidiereglement voor onderhoudsarme groendaken

Gemeente Koksijde heeft een nieuw subsidiereglement gelanceerd om een extensief groendak aan te leggen: meer groen op de daken van Koksijde. Een groendak biedt extra isolatie tegen koude en warmte, vertraagt de afstroming van neerslag en verlengt de levensduur van je dak omdat de brandende zon niet op je dakbedekking schijnt. Aangenamer wonen Schepen van
The post Nieuw subsidiereglement

Lees meer »