“Het front kraakt, als het barst zou het snel kunnen gaan”: journalist Arnaud De Decker doorkruiste maand lang Oekraïne

“De situatie aan het front in Oekraïne is heel moeilijk. De linie houdt stand, maar kraakt.” Dat zegt freelancejournalist Arnaud De Decker, die pas weer in het land is na een maand lang Oekraïne te hebben doorkruist. Oekraïners doen hun best om hun leven op de rails te houden tussen de vele bombardementen en stroompannes door: “Ik heb in Charkiv een materniteit bezocht. In 3 uur tijd ging het luchtalarm er 4 keer af”. 

Meer krantenkoppen in België

Hij raakte vermist als tiener, 26 jaar later wordt Omar levend gevonden in huis van ontvoerder op 100 meter van ouderlijke woning

In 1998 raakte Omar – toen nog een tiener – vermist in Algerije. 26 jaar later wordt hij levend teruggevonden in de kelder van het huis van zijn vermeende ontvoerder – op slechts honderd meter van het huis waar hij woonde. Zijn familie dacht dat hij was omgekomen tijdens de burgeroorlog in het land, alleen zijn moeder bleef al die

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond aan het oor, hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene

Lees meer »

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze worden verdeeld als knikkers in een zak”: Ouders overnachten aan schoolpoort om kind in te schrijven

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

HET RAPPORT. Deze Kamerleden losten problemen op en ontdekten gefoefel – één keer door zélf een overtreding te begaan

Meer tijd om te rouwen als je kind of partner sterft, deurwaarders die geen beslag meer mogen leggen op je gsm, eenvoudig van achternaam veranderen en gefoefel bij bpost dat werd uitgespit. Het zijn stuk voor stuk realisaties die de voorbije legislatuur uit de koker van het federaal parlement kwamen. En ook al kent succes soms vele vaders en moeders,

Lees meer »