Gentse archief ‘De Zwarte Doos’ krijgt nieuwe scanners voor kwetsbare boeken

Het Gentse stadsarchief ‘De Zwarte Doos’ werkt voortaan in een groter scanatelier en heeft 2 gloednieuwe scanners. Daarmee kunnen ze kwetsbare boeken sneller digitaliseren, zonder ze te beschadigen. Het stadsarchief is nog op zoek naar extra vrijwilligers om daarbij te helpen. 

Meer krantenkoppen in België

Jitske Van de Veire maakt er niet langer een geheim van: “Ik gebruik al drie jaar botox en fillers”

Jitske Van de Veire (30) houdt het niet langer geheim: ze gebruikt al drie jaar botox in haar voorhoofd en fillers in haar bovenlip. Dat nieuws deelt ze eerlijk op Instagram. Misschien wel een opvallende bekentenis voor haar volgers, want Jitskes account staat in het teken van body positivity. “Voor alle zeurpieten: ik heb nooit de term ‘natuurlijke schoonheid’ gebruikt”,

Lees meer »

Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen geworden. Vandaag, maandag 27 mei, organiseren de stad Brugge en Club Brugge samen een kampioenenviering op de Markt van Brugge. De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.
The post Vanavond huldiging van de Club-spelers

Lees meer »

Nieuwe topman katholiek onderwijs ziet ‘existentiële crisis’ bij Vlaamse leerlingen: “We sturen ze te snel naar therapeut”

Dik 750.000 Vlaamse leerlingen krijgen volgend schooljaar een nieuwe baas. Bruno Vanobbergen (52) volgt Lieven Boeve (58) op als topman van het katholiek onderwijs. Wij gingen naar de persvoorstelling en verdronken daar bijna in een zee van vaagheid. Tot de nieuwe baas een opvallend statement over mentaal welzijn op school loste. “We moeten stoppen met alle problemen van onze jongeren

Lees meer »

Nu Spanje, Noorwegen en Ierland de Palestijnse staat erkennen: “Reële kans dat België zal volgen”, zegt expert Europese politiek

Drie Europese landen laten weten Palestina voortaan als onafhankelijke staat te erkennen. Is de beslissing van Spanje, Noorwegen en Ierland meer dan symboliek? En kan de erkenning de situatie in Gaza verbeteren? Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) wikt en weegt de gevolgen. “Door de erkenning kan Israël nog moeilijk het officiële verhaal – ‘het is een operatie tegen terreurbeweging

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Khaldoon Al-Baghdadi bekent roofmoord op buurvrouw Emmy Geboers, omstandigheden nog onduidelijk

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft openbaar aanklager Peter Vercauteren de akte van beschuldiging voorgelezen. De Iraakse Oostendenaar staat terecht voor de roofmoord op zijn buurvrouw Emmy Geboers (67). De beschuldigde sneed het slachtoffer op 9 maart 2020 in stukken. De verdediging kwam ook al aan het woord en erkent de feiten.
The post Assisen Spuikommoord: Khaldoon

Lees meer »

Liveblog – Hamas en Palestijnse Autoriteit tevreden met erkenning door Europese landen, Israël roept ambassadeurs terug

Noorwegen, Spanje en Ierland hebben aangekondigd dat ze de Palestijnse Staat gaan erkennen. Volgens hen is een Tweestatenoplossing, met twee onafhankelijke Palestijnse en Israëlische staten die naast elkaar bestaan, de enige uitweg uit het conflict. Het Belgische standpunt wordt straks op het kernkabinet van de federale regering besproken. Je kan de belangrijkste ontwikkelingen hier volgen.

Lees meer »

“Als je moet kiezen tussen hem of Vermeeren, pak je toch altijd Hans mee?”: 4-0 hoopt op Vanaken op EK

Nadat het nieuws uitlekte dat er in de voorselectie van Tedesco een opvallend trio zit met Alderweireld, Witsel en De Cuyper, houdt VTM-voetbalpodcast 4-0 een pleidooi om ook Hans Vanaken zeker mee te pakken naar Duitsland. De middenvelder speelt geweldige Champions’ Play-offs en is de meest constante factor bij Club Brugge. “Maar krijgt hij ook voldoende waardering vanuit de bond?”,

Lees meer »

Jongeren betrokken bij steekpartij zitten samen in zorgcentrum: “Ze waren al langer in conflict”

Aan een bushalte in de buurt van het Spectrumcollege in Lummen is maandag een 19-jarige jongeman neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De twee jongeren zitten samen in het Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand in Lummen. “Ondanks hun conflict bleven elkaar opzoeken”, klinkt het. “Helaas is dat vandaag uit de hand gelopen.”

Lees meer »