Farmadeals zijn voor veel patiënten grote stap vooruit: “Dochter heeft nu een heel ander leven”

Een innovatief medicijn tegen mucoviscidose laat de zevenjarige Fenna toe om nagenoeg normaal te leven. De overheid maakte er een geheime prijsdeal over met de betrokken farmafirma. Ook bij kanker bieden zulke deals nu meer hoop.

 

Meer krantenkoppen in België

Domeinnaam ‘@overpelt.be’ is in handen van onbekenden, Limburg slechtste leerling van de klas in onderzoek van ethische hacker 

Wie is in het bezit van het internetdomein "overpelt.be"? Dat weten alleen de eigenaar(s). Na de fusie tussen Overpelt en Neerpelt in 2019 is niet meer betaald voor het online domein. Daardoor kon het opgekocht worden door onbekenden, die nu eigenaar zijn van alle mailadressen die eindigen op "@overpelt.be" en de website "overpelt.be". Dat is niet zonder gevaar, volgens ethisch

Lees meer »

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op reconstructie stemmen te horen

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft de onderzoeksrechter maandag zijn getuigenis afgelegd. Koen Wittouck verklaarde dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) tijdens de reconstructie stemmen beweerde te horen. De Iraakse Oostendenaar weigerde ook om voor te tonen hoe hij het lichaam van het slachtoffer in stukken had gesneden.
The post Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op

Lees meer »

“Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA)

N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones zijn in onze verkiezingsreeks Cobbaert & Casteleyn vlijmscherp voor onder andere het Agentschap Natuur en Bos. In een reactie dient het ANB de politici nu van antwoord.
The post “Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe fietsomniumverzekering dekt nu ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat? En heb je zo’n omnium eigenlijk wel nodig?

Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium

Lees meer »