Farmadeals zijn voor veel patiënten grote stap vooruit: “Dochter heeft nu een heel ander leven”

Een innovatief medicijn tegen mucoviscidose laat de zevenjarige Fenna toe om nagenoeg normaal te leven. De overheid maakte er een geheime prijsdeal over met de betrokken farmafirma. Ook bij kanker bieden zulke deals nu meer hoop.

 

Meer krantenkoppen in België

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

“We hadden zelfs al bezoekers uit Polynesië”: Jannick (58) en Johan (61) toveren oude boerderij om tot B&B in Dentergem

Al veertien jaar vormt B&B De Zoete Kers een mooie parel aan de Dentergemse horizon. Tussen de akkers en fruitboomgaarden creëerden Jannick Delodder (58) en haar man Johan Desmet (61) een gezellige overnachtingsplaats waar het heerlijk toeven is. Tijdens het seizoen kan je er ook stoppen voor een verfrissing aan hun zomerbar.
The post “We hadden zelfs al bezoekers

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan

De Belgian Cats hebben zondagmiddag in het Franse Reims ook hun zesde en laatste voorbereidingsmatch met het oog op de nakende Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) gewonnen. Tegen Japan won België met 75-65 (rust: 41-25).
The post Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee weken wegenwerken op E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in augustus twee weken wegenwerken uit op de E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke. Het asfalt en de wegmarkeringen worden er vernieuwd. Om hinder te beperken, vinden de werken plaats na de festivalweekends van Alcatraz en Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Het verkeer zal tijdens de werken over twee rijstroken moeten in plaats

Lees meer »

Laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld weer even in Antwerpen

De laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld is weer een paar weken in Antwerpen. Hij ligt aan het Bonapartedok, naast het MAS. Tot 1984 werd hij ingezet in de haven om granen over te laden van het ene schip naar het andere. Nadat de stoomgraanzuiger werd gerestaureerd, ligt het gevaarte in Rotterdam. Tijdens de Museumnacht zal hij nog eens effectief

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »