“Europees spaargeld versterkt vandaag de Amerikaanse bedrijven”

De EU zal haar groene transitie en de uitbouw van de eigen defensie-industrie alleen realiseren als ze de berg spaargeld van de Europeanen kan mobiliseren. Dat is de teneur van het rapport van de Italiaanse ex-premier Enrico Letta over de nieuwe interne markt.

 

Meer krantenkoppen in België

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »

In ’t Getouw in Westmalle doen elf senioren aan cohousing: “Het vraagt wat aanpassing, maar je kan altijd bij iemand terecht”

Cohousing als ideale woonvorm: steeds meer Vlaamse senioren hebben er wel oren naar. In de Kasteellaan in Westmalle wonen elf mensen tussen de 58 en 74 jaar samen in ‘t Getouw, een huis van de vzw Abbeyfield. Twee koppels, zeven alleenstaanden. “Natuurlijk moet je flexibel zijn en je aanpassen aan het groepsgebeuren, maar ik heb altijd mensen rondom me. Als

Lees meer »

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Joost Klein vanavond voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium, ‘Europapa’ gaat ondertussen wereldwijd viraal

De Nederlandse artiest Joost Klein staat vanavond voor het eerst sinds zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De 26-jarige artiest staat op een de affiche van Freshtival Weekend in Enschede in Nederland. Ondertussen gaat ‘Europapa’ viraal, het Nederlandstalige nummer duikt in alle hoeken van de wereld op in de Spotify-hitlijsten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tientallen Vlamingen moeten plots ander vakantiehuis zoeken: “Belvilla annuleerde onze boeking drie keer. Dat is toch niet normaal?”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

“Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede – Stroeykens: “Ik ga geen namen noemen”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »