“Europees spaargeld versterkt vandaag de Amerikaanse bedrijven”

De EU zal haar groene transitie en de uitbouw van de eigen defensie-industrie alleen realiseren als ze de berg spaargeld van de Europeanen kan mobiliseren. Dat is de teneur van het rapport van de Italiaanse ex-premier Enrico Letta over de nieuwe interne markt.

 

Meer krantenkoppen in België

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup

Een video die zondag is verschenen op de website van La Dernière Heure/Les Sports toont hoe minstens twee supporters in het Brugse vak de nazigroet brachten na afloop van de Supercup-match zaterdagavond tussen Club Brugge en Union (1-2).
The post Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom mosselen in de supermarkt zoveel goedkoper zijn dan op restaurant

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »