EU laat foute lobbyisten nog te vaak laat begaan, vindt Europese Rekenkamer

De Europese Unie maakt het lobbyisten nog te gemakkelijk om Europese besluitvorming naar hun hand te zetten, waarschuwt de Europese Rekenkamer. De lobbyisten vinden fluitend de mazen in de regels die moeten voorkomen dat ze stiekem te werk kunnen gaan. 

Meer krantenkoppen in België

HET RAPPORT. Deze Kamerleden losten problemen op en ontdekten gefoefel – één keer door zélf een overtreding te begaan

Meer tijd om te rouwen als je kind of partner sterft, deurwaarders die geen beslag meer mogen leggen op je gsm, eenvoudig van achternaam veranderen en gefoefel bij bpost dat werd uitgespit. Het zijn stuk voor stuk realisaties die de voorbije legislatuur uit de koker van het federaal parlement kwamen. En ook al kent succes soms vele vaders en moeders,

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Drie Spanjaarden en Afghaan gedood in Afghaanse stad Bamiyan

Drie buitenlandse toeristen en een Afghaan zijn vrijdagavond in Bamiyan, een toeristische stad in centraal-Afghanistan, gedood door geweervuur. Dat meldt een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De buitenlandse slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit, deelt de regering in Madrid vrijdagavond mee.

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »