Duitse onderzoekers brengen eieren van knoflookpad naar centrum voor waterdieren in Linkebeek: “Uitzetten in ons land”

Het onderzoekscentrum voor inheemse waterdieren in Linkebeek heeft er 5 eiersnoeren van de knoflookpad bij. Die eieren zullen ze helpen uitgroeien tot jonge dieren die in onze natuur kunnen uitgezet worden. Opvallend: de eiersnoeren komen uit Duitsland. Het onderzoekscentrum werkt samen met Duitse en Nederlandse organisaties, omdat de dieren in België nauwelijks nog voorkomen. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »

“Grootsheid is het doel”: Cristiano Ronaldo pompt z’n geld in het bedrijf achter het bandje rond de arm van Mathieu van der Poel

Tijdens het voorbije wielervoorjaar merkte u bij Mathieu van der Poel ongetwijfeld het opvallend wit bandje rond z’n linkerpols op. Als ambassadeur van Whoop draagt hij de activity tracker overal waar hij gaat en staat. ‘MVDP’ krijgt nu mooi gezelschap, want ook niemand minder dan Cristiano Ronaldo heeft zich als ambassadeur én zelfs investeerder aangesloten bij het bedrijf. “Om op

Lees meer »

Net geen promotie voor KSV Rumbeke?

KSV Rumbeke speelt volgend seizoen wellicht opnieuw in eerste provinciale. De ploeg van coach Fanny Schamp verloor vorig weekend immers in de strafschoppenreeks van KFC De Kempen (3-3 en 2-4 in strafschoppen). Achteraf was er toch wel ontgoocheling merkbaar in het Rumbeekse kamp, maar de coach sprak ook direct zijn fierheid uit over de ploegprestatie.
The post Net geen

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Kan jouw kind zonder likes? Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op jongeren

De Europese Commissie is een formeel onderzoek gestart naar Meta, het bedrijf achter Instagram en Facebook, om na te gaan of die socialemediakanalen verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar 2 weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen om te checken of het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties wel

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »