Dienstenchequebedrijf Domestic Services verliest erkenning na jarenlange klachten over gesjoemel

De Vlaamse overheid heeft de erkenning ingetrokken van het dienstenchequebedrijf ACC Domestic Services. Er waren al langer klachten dat het bedrijf niet volgens de regels werkte. Hoe het verder moet met de 600-tal personeelsleden van het bedrijf is niet duidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw rapport over vlucht Singapore Airlines met dodelijke turbulentie: vliegtuig viel 54 meter naar beneden in vijf seconden

Uit een eerste onderzoek naar de ernstige turbulentie die afgelopen dinsdag een vlucht van Singapore Airlines trof, blijkt dat het vliegtuig in 4,6 seconden ongeveer 54 meter naar beneden viel. Een Britse passagier is om het leven gekomen en tientallen anderen raakten gewond toen de vlucht van Londen naar Singapore verrast werd door hevige turbulentie boven Myanmar.

Lees meer »

Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug

Het gemeentearchief van Emelgem, dat sinds 1959 in bewaring gegeven werd aan het Rijksarchief, komt terug naar Izegem. “Daardoor zal het stadsarchief ook de archiefstukken van de deelgemeenten Kachtem én Emelgem bevatten”, zegt schepen van archief Kurt Himpe, die het nieuws bekend maakte in aanloop van de Internationale Archiefdag.
The post Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug appeared

Lees meer »

Vijf miljard euro beloofd voor Syrische vluchtelingen

Internationale donoren hebben zich maandag geëngageerd om 5 miljard euro hulp uit te keren om Syrische vluchtelingen te helpen, en daarnaast nog voor 2,5 miljard euro aan leningen te verstrekken. Ze deden dat tijdens de achtste Europese donorconferentie voor Syrië.

Lees meer »

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »