Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk”

De gemeente Dentergem wil op termijn een extra openbare parking creëren in de zone tussen de Kapelle-, Hugo Verriest-, Nieuw- en Markegemstraat. Er is een overeenkomst met een projectontwikkelaar die er een nieuwe verkaveling wil voorzien. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

“Eén van de elementen die uit onze mobiliteitsstudie van Wakken voorkomt is dat er hier een enorm grote parkeerdruk is”, zegt burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht).

“In het woonblok tussen de Kapelle-, Hugo Verriest- en Nieuwstraat is wegens een overlijden een binnengebied vrijgekomen. Een projectontwikkelaar zal er een nieuw woonproject voorzien. Studiebureau Demey heeft er ons op gewezen dat een ontwikkelaar daar plannen koestert en dat dit mogelijkheden opent om er ook een stukje openbare parking te voorzien. We hebben al contact gehad met de eigenaar en er is een overeenkomst om daar eens de woningen er gerealiseerd zijn een openbare parking met ongeveer 20 plaatsen te voorzien.”

“Er zal zeker genoeg plaats zijn voor omwonenden”

“De overeenkomst is op de meest recente gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 600 vierkante meter dat nu in handen van de gemeente gekomen is.”

“Op die manier willen we de omliggende straten wat ontlasten van hun parkeerdruk. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

Toegangsweg

“We willen dit allemaal realiseren eens het woonproject ook klaar zal zijn. Wanneer dat is kan ik op vandaag nog niet zeggen. Idealiter zal je de parking langs de Markegemstraat kunnen inrijden en via de Kapellestraat kan je dan weer wegrijden. We hebben voor dat terrein van de eigenaar ook verkregen dat diverse omwonenden via dat binnengebied voor hun woning een bijkomende toegangsweg zullen krijgen en er zal ook een fietsverbinding aangelegd worden.”

The post Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks eerste zege moet Shanaya Esther Schollaert passen voor Ronde van Vlaanderen

Geen Ronde van Vlaanderen voor Shanaya Esther Schollaert (16) zondag. De voorbije wedstrijden leek ze te hyperventileren zodat onderzoeken zich opdringen. Nochtans won de eerstejaarsjuniore op Hemelvaartsdag in Marcinelle de afwachtingswedstrijd van het Circuit de Wallonie.
The post Ondanks eerste zege moet Shanaya Esther Schollaert passen voor Ronde van Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net geen promotie voor KSV Rumbeke?

KSV Rumbeke speelt volgend seizoen wellicht opnieuw in eerste provinciale. De ploeg van coach Fanny Schamp verloor vorig weekend immers in de strafschoppenreeks van KFC De Kempen (3-3 en 2-4 in strafschoppen). Achteraf was er toch wel ontgoocheling merkbaar in het Rumbeekse kamp, maar de coach sprak ook direct zijn fierheid uit over de ploegprestatie.
The post Net geen

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »