Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk”

De gemeente Dentergem wil op termijn een extra openbare parking creëren in de zone tussen de Kapelle-, Hugo Verriest-, Nieuw- en Markegemstraat. Er is een overeenkomst met een projectontwikkelaar die er een nieuwe verkaveling wil voorzien. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

“Eén van de elementen die uit onze mobiliteitsstudie van Wakken voorkomt is dat er hier een enorm grote parkeerdruk is”, zegt burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht).

“In het woonblok tussen de Kapelle-, Hugo Verriest- en Nieuwstraat is wegens een overlijden een binnengebied vrijgekomen. Een projectontwikkelaar zal er een nieuw woonproject voorzien. Studiebureau Demey heeft er ons op gewezen dat een ontwikkelaar daar plannen koestert en dat dit mogelijkheden opent om er ook een stukje openbare parking te voorzien. We hebben al contact gehad met de eigenaar en er is een overeenkomst om daar eens de woningen er gerealiseerd zijn een openbare parking met ongeveer 20 plaatsen te voorzien.”

“Er zal zeker genoeg plaats zijn voor omwonenden”

“De overeenkomst is op de meest recente gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 600 vierkante meter dat nu in handen van de gemeente gekomen is.”

“Op die manier willen we de omliggende straten wat ontlasten van hun parkeerdruk. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

Toegangsweg

“We willen dit allemaal realiseren eens het woonproject ook klaar zal zijn. Wanneer dat is kan ik op vandaag nog niet zeggen. Idealiter zal je de parking langs de Markegemstraat kunnen inrijden en via de Kapellestraat kan je dan weer wegrijden. We hebben voor dat terrein van de eigenaar ook verkregen dat diverse omwonenden via dat binnengebied voor hun woning een bijkomende toegangsweg zullen krijgen en er zal ook een fietsverbinding aangelegd worden.”

The post Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

210 festivalgangers betrapt met drugs op Tomorrowland, 18 mensen opgepakt omdat ze zonder ticket probeerden binnen te dringen

Het parket van Antwerpen en PolitieZone Rupel hebben een overzicht gemaakt van alle overtredingen die werden vastgesteld tijdens het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland. Daaruit blijkt dat 73 mensen gearresteerd werden om verschillende redenen en er voor meer dan 55.000 euro aan minnelijke schikkingen geïnd werd bij festivalgangers die betrapt werden op drugs.

Lees meer »

IJsboerke en Radio2 vieren Belgische Olympische medailles met gratis Frisko’s in Blankenberge

IJsboerke en Radio2 kondigen met trots een unieke samenwerking aan in het kader van de Olympische Spelen in Parijs, die op vrijdag 26 juli starten. De iconische Belgische ijsproducent en de grootste familiezender van Vlaanderen zullen bij elke medaille die een Belgische atleet wint, gratis ijsjes uitdelen aan de Radio2-studio in Blankenberge.
The post IJsboerke en Radio2 vieren Belgische

Lees meer »