Brusselse politie zet rechts-conservatieve topconferentie met onder anderen Viktor Orban en Nigel Farage stop: “Het lijkt hier wel de Sovjet-Unie”

De topconferentie van Europese rechts-conservatieven die vandaag zou moeten plaatshebben in Brussel, is met onmiddellijke ingang stopgezet nadat de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS), een politiebevel heeft uitgevaardigd. Nigal Farage, een van de belangrijkste sprekers op de conferentie, spreekt van “toestanden uit de oude Sovjet-Unie”.

 

Meer krantenkoppen in België

Riemer: “De teleurstelling is enorm” – “Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Oud-uitbaatster van café ‘t Molenhof in Kuurne overleden: “Tjorveline maakte zich erg geliefd”

In Brugge is Tjorveline Snauwaert op Hemelvaartdag 9 mei heel onverwacht door hartfalen thuis overleden. Ze woonde er pas enkele maanden met haar partner Christophe Van Yper. Ze was vooral bekend en geliefd in Kuurne, waar ze tot 2019 café ‘t Molenhof in de Sint-Michielsweg op Sint-Pieter heeft uitgebaat. Tjorveline werd 42 jaar.
The post Oud-uitbaatster van café ‘t

Lees meer »

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

Leverkusen schrijft geschiedenis: kampioen wint ongeslagen de Bundesliga – Miraculeuze ontsnapping Union Berlin in blessuretijd

Bayer Leverkusen heeft geschiedenis geschreven in Duitsland. De landskampioen won met 2-1 van Ausburg, en blijft zo als eerste Duitse ploeg in de geschiedenis een volledig seizoen ongeslagen in de Bundesliga. Terwijl wist Union Berlin zich op wonderbaarlijke wijze te handhaven. In de blessuretijd ging het voorbij Freiburg, waardoor het de degradatiedans ontsnapt.

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »