Brandweer massaal ter plaatse voor brand in silo in schrijnwerkerij: situatie snel onder controle

De brandweer rukte dinsdagmiddag massaal uit voor een brandoproep in een schrijnwerkerij in Eernegem. Het ging om een brand in een silo, die gelukkig snel onder controle was.

De oproep kwam rond 13.45 uur binnen vanuit een schrijnwerkerij in de Fabriekweg in Eernegem. In de loods binnen was er brand ontstaan in een silo, waar houtafval verzameld wordt afkomstig van een machine. De brandweer rukte massaal uit. Zowel korpsen Koekelare, Torhout, Gistel als Oostende snelden ter plaatse.

Smeulbrand

Bij aankomst bleek de situatie gelukkig niet zo ernstig te zijn en konden verschillende brandweerploegen terugkeren. In de silo was een smeulbrand ontstaan, maar die had de brandweer meteen onder controle. Er werd een tijdlang geblust, maar in de schrijnwerkerij zelf is geen schade. Ook burgemeester Lieven Cobbaert kwam ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen. (JH)

The post Brandweer massaal ter plaatse voor brand in silo in schrijnwerkerij: situatie snel onder controle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

In de cel stopt gespecialiseerde therapie voor mensen als Benoit D.: waarom is dat zo en wat betekent het voor de kans op herval?

Onmiddellijk naar de gevangenis, dus geen gespecialiseerde therapie meer: dat zijn de feiten voor Benoit D.. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van 2 minderjarigen en het bezit en verspreiding van beelden van seksueel misbruik. Waarom is er geen gespecialiseerde therapie in Belgische gevangenissen voor zedendelinquenten? En heeft de tijd in de gevangenis een invloed op

Lees meer »

Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten

Jonathan Milan heeft woensdag de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) beleefde een rustige dag en blijft leider.
The post Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

Actie voor meer inclusie aan station Brugge

Vrijdagnamiddag deelden mensen met en zonder handicap aan de achterkant van station Brugge energierepen uit aan voorbijgangers. De actie is een onderdeel van de campagne #dakantochnie? #dakanwel!, die uitgaat van zeven organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.
The post Actie voor meer inclusie aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enquête tegen alcoholverbod in petanque: “70% van spelers en toeschouwers is tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »