Brandweer massaal ter plaatse voor brand in silo in schrijnwerkerij: situatie snel onder controle

De brandweer rukte dinsdagmiddag massaal uit voor een brandoproep in een schrijnwerkerij in Eernegem. Het ging om een brand in een silo, die gelukkig snel onder controle was.

De oproep kwam rond 13.45 uur binnen vanuit een schrijnwerkerij in de Fabriekweg in Eernegem. In de loods binnen was er brand ontstaan in een silo, waar houtafval verzameld wordt afkomstig van een machine. De brandweer rukte massaal uit. Zowel korpsen Koekelare, Torhout, Gistel als Oostende snelden ter plaatse.

Smeulbrand

Bij aankomst bleek de situatie gelukkig niet zo ernstig te zijn en konden verschillende brandweerploegen terugkeren. In de silo was een smeulbrand ontstaan, maar die had de brandweer meteen onder controle. Er werd een tijdlang geblust, maar in de schrijnwerkerij zelf is geen schade. Ook burgemeester Lieven Cobbaert kwam ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen. (JH)

The post Brandweer massaal ter plaatse voor brand in silo in schrijnwerkerij: situatie snel onder controle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij verminkte haar gezicht, zo zou het sneller rotten”: Hitler-fan Yves Neuser (47) verkracht Sandra (38) in haar flat… en beseft dan dat zij hem kent

“Hij heeft z’n reputatie van Hitler- en horrorfan alle eer aangedaan.” Procureur Christophe Bergez laat er op het assisenproces tegen Yves Neuser (47) geen twijfel over bestaan. Omdat zijn buurvrouw Sandra Primo (38) geen seks met hem wil, heeft de Koksijdenaar haar gruwelijk om het leven gebracht. Neuser blijft enkele maanden lang onder de radar. En dan gaat bij een

Lees meer »

“Donkere dag” voor Nieuw-Zeeland: rapport onthult decennialang misbruik bij 200.000 slachtoffers in religieuze en overheidsinstellingen

In Nieuw-Zeeland zijn gedurende 70 jaar naar schatting 200.000 kinderen, jongeren en volwassenen in overheids- en religieuze instellingen het slachtoffer geworden van wijdverspreid “fysiek, emotioneel, mentaal en seksueel misbruik”. Dit komt overeen met een derde van iedereen in een zorginstelling, blijkt woensdag uit het eindrapport van een koninklijke onderzoekscommissie. Premier Christopher Luxon biedt zijn excuses aan en belooft hervormingen.

Lees meer »

Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische Supercup in zijn prijzenkast mogen plaatsen. De bekerwinnaar van vorig seizoen was op Jan Breydel met 1-2 te sterk voor landskampioen Club Brugge.
The post Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »