Bijna 5 kilo marihuana in beslag genomen bij reeks huiszoekingen in Brussel

Bij een reeks huiszoekingen heeft de politie van Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) zo’n 5 kilogram marihuana in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer 50.000 euro. Twee verdachten zijn aangehouden. 

Meer krantenkoppen in België

‘Sing Again’-finalist Dean kijkt terug op ‘Idool’: “Fans slingerden beha’s en slipjes op podium of briefjes met gsm-nummers”

Na z’n winst in ‘Idool’ in 2007 groeide Dean Delannoit (35) uit tot hét meisjesidool van Vlaanderen. “Ik moest in die periode handtekeningen zetten op vreemde plaatsen en kreeg veel pikante foto’s”, verklapt hij. Zeventien jaar later maakt de zanger opnieuw indruk in ‘Sing Again’. Wat deed hij in tussentijd? En waarom stopte het grote succes plots? “Van muziek alleen

Lees meer »

“Dit getuigt van een verschrikkelijk egocentrisme”: Ellen (42) dient klacht in, nadat Tom Van Grieken filmpje van vechtende tieners deelt

“Tegen dat slachtoffers klacht kunnen indienen, heeft Van Grieken zijn doel al bereikt met het filmpje.” De 42-jarige Ellen uit Olen stapte naar de politie, nadat de Vlaams Belang-voorzitter via Instagram een filmpje had verspreid. Daarop is te zien hoe haar dochter en een vriendinnetje in elkaar worden geslagen aan een bushalte in Herentals. “Ik heb intussen van Tom Van

Lees meer »

KIJK. Krop in de keel tijdens concert: Girls Aloud brengt emotioneel eerbetoon aan overleden groepslid Sarah Harding

Elf jaar na hun afscheid is de iconische meidengroep Girls Aloud weer helemaal terug van weggeweest. Al staan ze dit keer noodgedwongen met iemand minder op het podium. In 2021 moesten ze namelijk afscheid nemen van hun collega Sarah Harding, maar vergeten zullen ze haar nooit. Tijdens hun optredens ontroeren ze het publiek met een emotioneel eerbetoon.

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

“Toegankelijkheid is veel meer dan vlot een gebouw binnen geraken”: Elegast Monbaliu pleit voor meer echte inclusie

Ongeveer 1 op 500 kinderen heeft een beperking sinds de geboorte of door trauma in de eerste levensjaren. De European Academy for Childhood Disability (EACD) zet zich sinds jaren in voor een betere levenskwaliteit voor hen. Hun congres vindt dit jaar in Brugge plaats, en betrekt op initiatief van Oostendenaar Elegast Monbaliu voor het eerst ook het grote publiek bij

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Lees hier al het nieuws van zaterdag 25 mei over de Russische invasie van Oekraïne. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zeker twee doden gevallen. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje

Lees meer »

REPORTAGE. En de boer, die ploegde niet voort. Nat weer leidt tot grote achterstanden: “Vier hectare tarwe kapot geregend”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »