Bijna 5 kilo marihuana in beslag genomen bij reeks huiszoekingen in Brussel

Bij een reeks huiszoekingen heeft de politie van Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) zo’n 5 kilogram marihuana in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer 50.000 euro. Twee verdachten zijn aangehouden. 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Man in de cel voor vechtpartij met kapmes aan Brussel-Zuid

Op de Fonsnylaan in Brussel, vlak bij het station Brussel-Zuid, heeft zondagavond een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een man werd aangevallen met een kapmes. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie kon een verdachte oppakken, en die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

OPINIE Alles moet, niets mag. Zeker als je jong bent

“De jeugd wil niet meer werken”. Er gaat geen week voorbij of je hoort deze zin wel eens waaien, meestal afkomstig uit de mond van iemand die als Boomer of Generatie X gecategoriseerd kan worden. Jongeren zouden lui, niet gedreven en ongefocust zijn, geobsedeerd door hun imago op sociale media en al helemaal niet bezig met de toekomst. Maar wat

Lees meer »

’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele

De jongensjeugdbeweging KSA ’s Gravenwinkel heeft een geslaagd ‘kleinkamp’ achter de rug. Het ‘kleinkamp’ is er voor de Bengels (eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs), de Ravotters (derde en vierde leerjaar) en de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar).
The post ’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is bouwverlof, dus ook de aannemers genieten van vakantie. Al is het voor hen soms moeilijk loslaten…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »