“Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap met cowboyhoed trekt speelgoedwapen aan sociale kruidenier in Oostkamp

B.C. (32) had duidelijk weinig tijd toen hij vlak voor openingstijd een speelgoedwapen trok aan de sociale kruidenier in Oostkamp. In beschonken toestand dreigde hij ermee te schieten als de winkel niet snel de deuren opende. Zijn opvallende kledingstijl verleidde de verdediging tot een verwijzing naar de VRT-reeks Chantal.

Op 20 februari stond de beklaagde samen met vijf anderen te wachten tot de sociale kruidenier OostKans in de Stationsstraat in Oostkamp de deuren zou openen. Enkele minuten voor openingstijd werd het wachten de Oostkampenaar duidelijk te veel. “Hij haalde een speelgoedwapen boven en zwaaide daarmee in het rond”, verduidelijkte procureur Emilie Lingier tijdens het proces voor de Brugse rechtbank.. “Hij riep ‘als de winkel niet snel opent, begin ik te schieten!’”

Geen krediet

Omdat het overduidelijk een speelgoedwapen betrof, veroorzaakte B.C. geen al te grote paniek. Toch werd de politie erbij gehaald. Volgens de procureur was de Oostkampenaar dronken en had hij wellicht andere plannen met het wapen. “Het onderzoek wees immers uit dat hij geen krediet meer had om iets te kopen in de winkel. Dus vermoedelijk wou hij op een andere manier aan zijn goederen komen”, alludeerde ze op een mogelijke overval.

De Sheriff

Op het moment van de feiten droeg B.C. een spijkerbroek, geruit hemd en een cowboyhoed. “Hij leek wel weggelopen uit een feuilleton op zondagavond”, verwees advocaat Lawrence Taillaert naar De Sheriff, het personage uit de populaire VRT-reeks Chantal. “Maar mijn cliënt had zeker niet de intentie om een overval te plegen. Hij ontkent zelfs dat hij het wapen uithaalde. Naar eigen zeggen strekte hij enkel de armen waarop het pistool zichtbaar was achter zijn broekriem.”

B.C. kampt met een zware alcoholverslaving en werd intussen gedwongen opgenomen in de psychiatrie. De procureur vroeg acht maanden cel. De verdediging drong aan op mildheid. De uitspraak volgt op 21 mei. (AFr)

The post “Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap met cowboyhoed trekt speelgoedwapen aan sociale kruidenier in Oostkamp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

Abdel is eerste winnaar van de Kortrijkse Scriptieprijs: “Masterproef over mijn eigen geschiedenis”

Abdelouarete Benammar won met zijn masterproef ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’ de eerste Kortrijkse Scriptieprijs. Als laureaat ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. “De Marokkaanse gemeenschap is er sinds 1995 in geslaagd om een volwaardig deel van de Kortrijkse geschiedenis te worden. Een op de 24 mensen in Kortrijk is van Marokkaanse

Lees meer »