“Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap met cowboyhoed trekt speelgoedwapen aan sociale kruidenier in Oostkamp

B.C. (32) had duidelijk weinig tijd toen hij vlak voor openingstijd een speelgoedwapen trok aan de sociale kruidenier in Oostkamp. In beschonken toestand dreigde hij ermee te schieten als de winkel niet snel de deuren opende. Zijn opvallende kledingstijl verleidde de verdediging tot een verwijzing naar de VRT-reeks Chantal.

Op 20 februari stond de beklaagde samen met vijf anderen te wachten tot de sociale kruidenier OostKans in de Stationsstraat in Oostkamp de deuren zou openen. Enkele minuten voor openingstijd werd het wachten de Oostkampenaar duidelijk te veel. “Hij haalde een speelgoedwapen boven en zwaaide daarmee in het rond”, verduidelijkte procureur Emilie Lingier tijdens het proces voor de Brugse rechtbank.. “Hij riep ‘als de winkel niet snel opent, begin ik te schieten!’”

Geen krediet

Omdat het overduidelijk een speelgoedwapen betrof, veroorzaakte B.C. geen al te grote paniek. Toch werd de politie erbij gehaald. Volgens de procureur was de Oostkampenaar dronken en had hij wellicht andere plannen met het wapen. “Het onderzoek wees immers uit dat hij geen krediet meer had om iets te kopen in de winkel. Dus vermoedelijk wou hij op een andere manier aan zijn goederen komen”, alludeerde ze op een mogelijke overval.

De Sheriff

Op het moment van de feiten droeg B.C. een spijkerbroek, geruit hemd en een cowboyhoed. “Hij leek wel weggelopen uit een feuilleton op zondagavond”, verwees advocaat Lawrence Taillaert naar De Sheriff, het personage uit de populaire VRT-reeks Chantal. “Maar mijn cliënt had zeker niet de intentie om een overval te plegen. Hij ontkent zelfs dat hij het wapen uithaalde. Naar eigen zeggen strekte hij enkel de armen waarop het pistool zichtbaar was achter zijn broekriem.”

B.C. kampt met een zware alcoholverslaving en werd intussen gedwongen opgenomen in de psychiatrie. De procureur vroeg acht maanden cel. De verdediging drong aan op mildheid. De uitspraak volgt op 21 mei. (AFr)

The post “Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap met cowboyhoed trekt speelgoedwapen aan sociale kruidenier in Oostkamp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren”

Op zondag 26 mei is er in Desselgem de derde editie van de herdenkingsfietstocht ‘Fietsen met gOESTINgE’. De fietstocht die opgedragen is aan Tine Lavaert bestaat uit drie uitgestippelde tochten: eentje van 25 kilometer (bepijld), 50 kilometer (bepijld) en 95 kilometer (met GPX). Voor elk wat wils dus.
The post Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet

Lees meer »

“Humor is in mijn leven altijd essentieel geweest”: Erwin (57) vertaalt ’s lands belangrijkste strips in zijn Wingens atelier

Wanneer je even bladert door ’s lands belangrijkste strips zoals Thorgal, Largo Winch, Buck Danny, XIII, Blake & Mortimer of Guust Flater sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat de man die al die Franse ballonnetjes in het Nederlands vertaalt gewoon in Wingene woont, in de Vinkestraat. Zijn naam is Erwin Cavens (57) en van zijn werk worden jaarlijks

Lees meer »

Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.
The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Lees meer »

Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: “Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel.

Lees meer »

Eregemeentesecretaris van Ledegem Daniël Bridelance (94) is overleden

In het AZ Delta Rumbeke is maandag Daniël Bridelance (94) gestorven. Hij was eregemeentesecretaris van Ledegem. In 1994 werd Daniël opgevolgd door Geert Demeyere. Hij was de eerste secretaris van damesvolleybalclub Kavo Sint-Eloois-Winkel die in 1975 werd gesticht.
The post Eregemeentesecretaris van Ledegem Daniël Bridelance (94) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parcours Dodentocht fors gewijzigd: “Slechts 30 procent blijft hetzelfde”

De uitverkochte 55ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht, dit jaar op vrijdag(avond) 9 en zaterdag 10 augustus, krijgt een heel ander parcours dan de voorbije jaren. Slechts 30 procent van het traject blijft volgens de organisatie behouden. Het gaat onder meer om delen van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) en Opdorp (Buggenhout), terwijl Breendonk (Willebroek) en Steenhuffel (Londerzeel) worden geschrapt.

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »