Als 950.000 Belgen niet gaan stemmen: heeft de opkomstplicht dan nog zin?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

14 huiszoekingen en 7 arrestaties in Antwerps terreuronderzoek, ook huiszoekingen in Kortrijk en Menen

Bij veertien huiszoekingen verspreid over het hele land – ook in Kortrijk en Menen – in het kader van een terreuronderzoek zijn zeven personen opgepakt voor verhoor. Dat meldt het federaal parket. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen.
The post 14 huiszoekingen en 7 arrestaties in Antwerps terreuronderzoek, ook huiszoekingen in Kortrijk en

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet te geloven”: ook Lionel Messi spreekt na “VAR-schandaal” op de Spelen, Argentijnse bond dient klacht in bij FIFA

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Vader en oudste zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon waren op slag dood, de twee andere zoons raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

WIN. Toon letterlijk je hart voor onze Belgische atleten en ga ze dankzij HLN en Belfius aanmoedigen in Parijs tijdens de Olympische Spelen

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg. Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, de Belgian Cats of de Belgian Tornados met onder meer Alexander Doom aan vanop de eerste rij! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad.

Lees meer »

Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare

Vanaf vrijdag 26 juli houdt de reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht! Middeleeuwse mottekastelen in het landschap’ halt in Ter Posterie.De expo toont in primeur de resultaten van nieuw archeologisch onderzoek naar deze mottes.
The post Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle gecoöpteerde senatoren zijn bekend, alleen Vooruit vaardigt niemand af

Nu ook Vlaams Belang heeft bevestigd dat voormalig Kamerlid Hans Verreyt wordt voorgedragen als gecoöpteerd senator zijn alle namen van de gecoöpteerde senatoren bekend. Alleen de Vlaamse socialisten van Vooruit vaardigen geen gecoöpteerde senator af; partijvoorzitter Conner Rousseau had dat beloofd omdat hij zo wil duidelijk maken dat de Senaat beter wordt afgeschaft.

Lees meer »