125 miljoen jaar oud en binnenkort op computer: skeletten van Iguanodons van Bernissart volledig gedigitaliseerd

De skeletten van de beroemde Iguanodons van Bernissart zijn volledig gedigitaliseerd. Het project kostte bijna 800.000 euro en is gefinancierd door het Federaal Wetenschapsbeleid, Belspo. De Iguanodons zijn te zien in de dinosaurusgalerij van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) in Brussel, maar binnenkort dus ook digitaal. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Laura Hilven, stuwende kracht achter Leandro Trossard: “Toen Arsenal concreet werd, ben ik van geluk in tranen uitgebarsten”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League. “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Veertig kilo vlees, vier kilo vis en twee dozen shotglazen: fikse celstraf voor dakloze die voorraadkamer Blankenbergs restaurant plunderde

Een 53-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank 22 maanden effectieve celstraf gekregen voor inbraak en drugsbezit. Andy H. viseerde vooral de voorraadkamer van een Blankenbergs restaurant.
The post Veertig kilo vlees, vier kilo vis en twee dozen shotglazen: fikse celstraf voor dakloze die voorraadkamer Blankenbergs restaurant plunderde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Markt ruimt vanaf 15 juni plaats voor Markttuin

De wekelijkse donderdagmarkt krijgt tot half september een iets andere opstelling. Vanaf 15 juni komt op het Marktplein immers een Markttuin. De kramen die op het parkeergebied van het Marktplein stonden, verhuizen tijdelijk naar de Vrijdomkaai.
The post Markt ruimt vanaf 15 juni plaats voor Markttuin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »