Zoekactie in Zeeland naar Amerikaanse militairen die tijdens WO II vermist geraakten

Het agentschap van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat als missie heeft om vermiste personeelsleden op te sporen (DPAA), begint voor de kust van Domburg, in de Nederlandse provincie Zeeland, aan een zoektocht naar twee Amerikaanse militairen. Het gaat om bemanningsleden van een Amerikaanse bommenwerper die daar op 5 november 1943 in zee stortte.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huishoudhulpen slepen Het Poetsbureau voor de rechter

De arbeidsrechtbank van Hasselt behandelt volgende week donderdag de zaak van dertig poetshulpen die dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau voor de rechter gesleept hebben. Samen met de vakbonden hekelen ze dat het bedrijf het minimumloon niet zou betalen. Het Poetsbureau weerlegt de aantijgingen en verwijst onder meer naar de loonnorm.

Lees meer »

Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van

Lees meer »

Israëlische man (64) betrokken bij twee gewelddadige incidenten in Brugs station

“Mijn kaak is gebroken en ik ben een week werkonbekwaam.” Het zijn de woorden van een 64-jarige Israëlische man uit De Haan die maandagavond betrokken raakte bij twee opeenvolgende incidenten in het station van Brugge. Zijn dochter zag alles gebeuren en filmde de tweede confrontatie waarbij rake klappen vielen. Die beelden gingen ondertussen viraal, tot in Israël toe. Bij de

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

VS waarschuwt voor mogelijke aanvallen tegen LGBTQI+-gemeenschap, dreigingsniveau blijft op 3 voor Brussels Pride

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wereldwijde waarschuwing uitgestuurd voor mogelijke terroristische aanslagen en geweld tegen personen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Ze benadrukt dat Amerikaanse burgers in het buitenland extra voorzichtig moeten zijn. Ook events van de LGBTQI+-gemeenschap zouden een doelwit zijn. In Brussel vindt vanmiddag de Brussels Pride plaats, maar in ons land is het dreigingsniveau niet verhoogd.

Lees meer »