Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”

Winkel Sport staat momenteel voor het laatste vierluik in eerste nationale. Na dit seizoen houdt Winkel Sport ermee op op dit niveau en gaat het verder met de B-ploeg die straks allicht nog de eindronde in derde provinciale mag betwisten. Met oud-trainer Luc Messelis die voor de eerste drie promoties zorgde, sponsor en voorzitter Geert Cool die uit drie decennia zijn favoriete elf distilleerde en Romain Germonprez, die 30 jaar lang secretaris was, blikten we al terug in onze retroreeks. Maar op dit moment doet het A-team van Winkel Sport het uitstekend. Het wipte zopas over Knokke en is op dit moment de hoogste gerangschikte West-Vlaamse amateurclub, in een reeks waar heel wat teams meerdere profs onder contract hebben. “We hebben nog drie verplaatsingen en nog één thuiswedstrijd voor de boeg en het hangt allemaal dicht op elkaar. Het wordt lastig, maar die ambitie leeft wel”, zegt Patrick Rotsaert.

Winkel Sport liet al heel wat spelers vertrekken en na het seizoen trekt het gros van de kern naar SK Roeselare dat ook nog op promotie naar de tweede afdeling VV (tweede amateurklasse, red.) aast. De meeste spelers hebben al een ploeg voor volgend seizoen, enkel Dimitri Mohammed die in de winterstop van Francs Borains naar WSP overstapt, is nog op zoek naar nieuw emplooi.

Na de zege leidde de scorende Perbet, die ondertussen al 12 keer de weg naar de netten vond, het feestje met de supporters (zie hieronder).

The post Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zo’n reis met het gezin die je maar één keer in je leven doet”: Littler kiest na topwinst voor… Disney World

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Dansschool Ramon uit Brugge wint 23 medailles op BK Hiphop en Clipdance

Dansschool Ramon behaalde talrijke gouden, zilveren en bronzen medailles op het Belgisch kampioenschap hiphop, streetdance, clipdance en breakdance in Ieper. Er werden liefst 23 eerste, tweede en derde plekken meegenomen richting Brugge. Een volledig overzicht zou ons te ver leiden, maar hier volgen wel de gouden plaatsen: Danny West won goud in de categorie breakdance
The post Dansschool Ramon

Lees meer »

De Croo wil versoepeling abortus naar 18 weken: “We moeten een politieke tapijtenhandel vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de volgende regering het recht op abortus in de grondwet moet verankeren en dat de termijn waarbinnen een vrouw ervoor kan kiezen tot achttien weken moet worden opgetrokken. Die beslissing had moeten volgen op het advies van een expertencommissie, vindt hij. “We moeten vermijden dat we in een soort politieke tapijtenhandel belanden

Lees meer »

650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow

Het Ensorinstituut (GO!) eert de bekende grootmeester met een stoet waaraan ook lagere scholen en het VTI deelnemen. Er zullen op 30 mei 650 leerlingen meestappen. De onthulling van de ‘Ensor-peepshow’ in een strandcabine is de apotheose. Die cabine wordt de hele zomer een attractie in Mariakerke.
The post 650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Aantal werknemers met salariswagen blijft groeien

Het aantal werknemers dat een salariswagen ter beschikking krijgt van de werkgever, blijft maar groeien. Eind vorig jaar waren ze al met 558.404 of 8,90% meer dan begin 2022. Ook het aantal werkgevers dat salariswagens toekent, dikt overigens nog aan. Het klom in dezelfde periode met 2,3% tot 58.460, blijkt uit een overzicht van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

Lees meer »

Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen

Donderdag 30 mei organiseert Koor Sonore in het kader van het jubileumjaar 250 jaar Ludovicus Baekelandt in zaal Lindelei een workshop over Baekelandt-liederen. Aanvang om 20 uur.
The post Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »