Waarom slenteren en struinen geen goed idee is: ‘Stop-and-go is vermoeiend voor het hele lichaam’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer kan ree redden uit kanaal in Merkem

De brandweer van Diksmuide heeft een opvallende reddingsactie uitgevoerd in Merkem, bij Houthulst. Een volwassen ree was in een kanaal gesukkeld en geraakte er zelf niet meer uit. Met een net kon de brandweer het dier uiteindelijk bevrijden.

Lees meer »

Nederlandse vissers vonden schedel van verongelukte Brit in net

Nederlandse vissers hebben eind vorig jaar de schedel opgevist van een Britse jongeman die maanden eerder was verdwenen. De nieuwssite Kent Live meldt dat de 22-jarige Liam Graham om onduidelijke redenen in zee terechtkwam na een auto-ongeluk. De vissers haalden zijn schedel in september boven in Nederlandse wateren.

Lees meer »

Diamanten huwelijk voor Gisèle en Frans

Op zaterdag 18 mei zette het college van burgemeester en schepenen Gisèle De Saedeleer en Frans Troch in de bloemetjes ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft. Het koppel woont in Middelkerke en deelt al 60 jaar lief en leed. Op 8 mei 1964 huwden Gisèle en Frans in Erpe-Mere. Aalstenaar Frans vond zijn Gisèle in
The post Diamanten huwelijk

Lees meer »

“Situatie is volledig geëscaleerd”: protest tegen geweld in Gaza mondt uit in geweld tegen personeel UGent

Het protest aan de UGent tegen het geweld in Gaza wordt grimmiger. Het Oost-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar een incident van afgelopen vrijdag, toen een tiental studenten het rectoraat met geweld binnendrongen. Een beveiligingsagent kreeg een elleboogstoot, een personeelslid werd op de grond geduwd. Medewerkers vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld: “Sommige collega’s hebben zich verschanst om

Lees meer »

“Ze zijn van West-Vlaanderen een Bokrijk aan het maken”: N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones vlijmscherp net voor verkiezingen

“Geen vergunning omdat het nachtleven van de zeepier verstoord wordt: daar zakt mijn broek van af.” Het Agentschap Natuur en Bos is de gebeten hond voor N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones. De aanval die ze lanceren, is vlijmscherp. Dat onze provincie een Bokrijk aan het worden is, zeggen ze ook. Daarom willen ze komaf maken met drie dingen: het

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Cordon rouge

01:00 Wij zouden toch niet te hard lachen met de cordoncoalitie die in deze rubriek – en alleen in deze rubriek, zeggen wij er ter verdediging van De Tijd snel bij – al wordt aangekondigd sinds begin decemb…

Lees meer »

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »