Waar staat Vooruit voor?

Vooruit is een socialistische partij die zich in het begin uitsluitend richt op de arbeider. Maar waar staan ze vandaag voor? Ontdek het in ons handige overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring waarom Oekraïner Usyk tot winnaar werd uitgeroepen

Oleksandr Usyk (37) is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten, nadat hij na een niet-unanieme beslissing van de jury werd uitgeroepen tot winnaar van de megakamp tegen Tyson Fury (35). Voor Usyk, die volgens Fury “naar het ziekenhuis moest met een gebroken kaak”, was het een emotionele overwinning: “Dit is voor Oekraïne!” Fury was het echter niet

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

3×3 Lions op rand van uitschakeling na nederlagen in eerste twee duels

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs hangt voor de 3×3 Belgian Lions aan een zijden draadje. De Belgische basketters verloren vrijdag hun eerste twee wedstrijden op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen tegen Japan (19-21) en Mongolië (21-17) en hebben hun lot door die valse start niet meer in eigen handen.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Foden bezorgt City dubbele voorsprong op assist van Doku, Guardiola en co kunnen titel al ruiken

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »