Waar staat CD&V voor?

CD&V scoort de laatste jaren minder goed, maar slaagt er telkens in om in verschillende regeringen te zitten. Maar waar staan de christendemocraten voor? Ontdek het in dit handige overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 19 mei terug.

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

Nieuwe school buitengewoon onderwijs Ronse: “Voor kinderen die nood hebben aan gezinsomgeving”

In Ronse komt een nieuwe school voor 30 kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Een leegstaand gebouw op het terrein van multifunctioneel centrum (MFC) Heynsdaele wordt daarvoor verbouwd. Het was de vraag van Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde om daar zo’n school te zetten, omdat kinderen dikwijls nood hebben aan een stabiele gezinsomgeving. "En Heynsdaele kan die bieden buiten de schooluren", zo luidt

Lees meer »