VS maant Israël aan conflict met Iran niet aan te wakkeren

07:51 De Verenigde Staten maakt duidelijk dat het een Israëlische militaire tegenreactie tegen Iran niet zal steunen. Ook Iran zegt geen verdere escalatie te willen, nadat het dit weekend Israel met drones… 

Meer krantenkoppen in België

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem mikt op toekomst als dronehub

Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem (ILKW) zet verder in op een duurzame toekomst door volop de dronekaart te trekken. Eerste stap is de installatie van een gloednieuw dronedetectiesysteem om de veiligheid van het vliegverkeer op en rond de luchthaven te waarborgen.
The post Luchthaven Kortrijk-Wevelgem mikt op toekomst als dronehub appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël verbiedt Spaanse consulaat diensten te leveren aan Palestijnen op Westelijke Jordaanoever na erkenning Palestina

Het Spaanse consulaat in Jeruzalem mag van Israël geen diensten meer leveren aan de Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz gezegd op X. De beslissing van Israël is een reactie op de erkenning van Palestina als staat door Spanje en de oproep van de Spaanse vicepremier Yolanda Díaz om "Palestina

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al een tijdje onrustig is, zal maandagavond om 20 uur (in Parijs, dinsdag 5 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Melanie Vanstaen is een gelukkige vrouw. Haar eethuis Camillus in de Poststraat begint een mooi klantenbestand te krijgen en Melanie kan er helemaal haar ding doen: lekker, gezond, lokaal en vers bereide maaltijden en desserts aanbieden. En dat slaat aan.
The post Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Lees meer »

Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide, krijgt tien maanden met uitstel: “Ik voelde me bedreigd en wilde ze straffen”

De 32-jarige Pool die afgelopen zomer een hakbijl door de voorruit van een pitazaak in Sint-Eloois-Winkel gooide, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. De uitbaters, twee broers, sloegen de man in elkaar na een wilde achtervolging tot in Heule. Zij krijgen beiden een werkstraf van 90 uur.
The post Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide,

Lees meer »

Kaartclub De Sparrevrienden Torhout brengt hulde aan zijn twee kampioenen

Tijdens een gezellige receptie in zaal Sparrenhove op de wijk De Goede Herder heeft kaartclub De Sparrevrienden hulde gebracht aan zijn twee kampioenen van het voorbije seizoen. Algemeen kampioen en meteen ook de beste bij de mannen werd Geert Senaeve vóór Marcel Bolle en Roos Denolf, die tot vrouwenkampioen gekroond werd. De rode lantaarn ging
The post Kaartclub De

Lees meer »

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

CEO Sports Jesper Fredberg en Anderlecht blijven het vertrouwen behouden in Brian Riemer: “Wij gaan door met hem”

Nul op zes om de Champions’ Play-offs af te sluiten en veertien op dertig. Anderlecht sluit het seizoen af op een derde plaats en staat daarmee op z’n waarde geklasseerd. CEO Sports Jesper Fredberg is ontgoocheld over de laatste twee wedstrijden, maar ‘overall’ is hij tevreden met de stappen die paars-wit heeft gezet. “Wij hebben gekozen voor een duidelijk project

Lees meer »