VRT en Telenet willen Vlamingen wegwijs maken in digitale wereld

Zeven weken lang trekken de VRT en Telenet door Vlaanderen om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld. Met de ‘Digitale Duik’ brengen ze infosessies en workshops naar Mechelen, Hasselt, Oostende, Brussel, Leuven, Brugge en Antwerpen. 

Meer krantenkoppen in België

Litouwse president en premier naar tweede ronde presidentsverkiezingen

De Litouwse president en de premier van het land zullen op 26 mei opnieuw tegenover elkaar komen te staan in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van de Baltische staat. De zittende president, Gitanas Nauseda, heeft op zondag de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het land, maar behaalde niet genoeg stemmen voor een algemene meerderheid.

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

“We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »