Vrees wordt werkelijkheid: Thorgan Hazard scheurt voorste kruisband rechterknie en is acht maanden out

Zware domper voor Anderlecht. In de eerste helft van de Brusselse derby tegen Union moest Thorgan Hazard (31) het veld verlaten met een knieblessure. Even later nam hij op krukken plaats op de bank. Scans vandaag wijzen uit dat de voorste kruisband gescheurd is. Hij zal in totaal acht maanden – tot de winterstop van volgend seizoen – in de lappenmand liggen. 

Meer krantenkoppen in België

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

Belg (17) die vriendin verloor in overstromingen 2021, klaagt TotalEnergies aan wegens klimaatgevolgen: “Ze moeten gestopt worden”

Acht klimaatslachtoffers, waaronder de Belg Benjamin Van Bunderen Robberechts (17), hebben de top van TotalEnergies aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, schuldig verzuim, het niet voorkomen van rampen en het vernielen van biodiversiteit. “Sinds de dood van mijn vriendin Rosa kan ik niet anders dan me voor deze zaak inzetten”, verklaart Benjamin.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK

In het pinksterweekend heeft het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. In de discipline toestelturnen voor jongens, trampoline en tumbling konden gymnasten van turnclub De Zeester uit Oostende zich kwalificeren. “Een selectie afdwingen voor een BK is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar”, aldus voorzitter Wim Milh.
The post Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK appeared first on

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »