Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (45) die partner in de rug stak: rechter geeft haar nog een kans

Een 45-jarige vrouw uit Kortrijk stak haar partner in de rug met een keukenmes, maar krijgt nog een kans van de rechter. De man raakte slechts oppervlakkig gewond en de vrouw had al een zwaar verleden. Ze krijgt een jaar voorwaardelijk en moet 800 euro boete betalen.

De beklaagde H.C. worstelde al haar hele leven met drugs en alcohol en werd op haar achttiende al voor het eerst veroordeeld. De vrouw liep bovendien hersenschade op bij een zwaar verkeersongeval. Haar advocaat omschreef haar als een bijzonder kwetsbaar persoon.

Ruzie loopt uit de hand

Ze was lange tijd samen met een illegaal persoon, die ook na hun relatiebreuk bij haar bleef inwonen. Toen de man haar woning uiteindelijk verliet, nam ze enkele maanden later al een nieuwe man in huis die zich in diezelfde situatie bevond. C. en haar partner dronken beiden veel en op 13 november vorig jaar liep een ruzie tussen hen stevig uit de hand.

“Zelf neergestoken”

De vrouw greep een mes van zo’n 30 centimeter lang en stak de man ermee in zijn rug. Het mes ging zo’n 2 centimeter diep en richtte slechts oppervlakkige verwondingen aan. H.C. verklaarde in eerste instantie dat de man zichzelf gestoken had. Ze gaf de feiten pas toe toen de wetsdokter vaststelde dat dit onmogelijk was.

De rechter legde C. een straf met uitstel op, maar maande haar aan om de opgelegde voorwaarden strikt te volgen.

The post Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (45) die partner in de rug stak: rechter geeft haar nog een kans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »

Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor Avelgem en Zwevegem

Na het nieuwe wijkkantoor in Anzegem, staat ook voor de wijkinspecteurs in Avelgem en Zwevegem een nieuw wijkkantoor gepland. Op de politieraad van 25 juni werden zowel voor Zwevegem als Avelgem een voorstel ingediend, nadat dit eerder werd goedgekeurd door het politiecollege. Beide voorstellen werden unaniem goedgekeurd door de politieraad.
The post Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor

Lees meer »

Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere bij Spoor8770: “Jeugd is de toekomst van Ingelmunster”

De nieuwe politieke partij Spoor8770 kon weer een jongeman strikken om op de lijst te staan. Naast Dries Carlier (Scouts) en Victor Van de Putte (Scouts) stelt ook Mauro Derammelaere (Chiro Jefri) zich verkiesbaar. Charlot Tyvaert, bekend van Relax by Charlot, zei ook ja tegen Spoor8770 en neemt dus eveneens deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Charlot Tyvaert en

Lees meer »