Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (45) die partner in de rug stak: rechter geeft haar nog een kans

Een 45-jarige vrouw uit Kortrijk stak haar partner in de rug met een keukenmes, maar krijgt nog een kans van de rechter. De man raakte slechts oppervlakkig gewond en de vrouw had al een zwaar verleden. Ze krijgt een jaar voorwaardelijk en moet 800 euro boete betalen.

De beklaagde H.C. worstelde al haar hele leven met drugs en alcohol en werd op haar achttiende al voor het eerst veroordeeld. De vrouw liep bovendien hersenschade op bij een zwaar verkeersongeval. Haar advocaat omschreef haar als een bijzonder kwetsbaar persoon.

Ruzie loopt uit de hand

Ze was lange tijd samen met een illegaal persoon, die ook na hun relatiebreuk bij haar bleef inwonen. Toen de man haar woning uiteindelijk verliet, nam ze enkele maanden later al een nieuwe man in huis die zich in diezelfde situatie bevond. C. en haar partner dronken beiden veel en op 13 november vorig jaar liep een ruzie tussen hen stevig uit de hand.

“Zelf neergestoken”

De vrouw greep een mes van zo’n 30 centimeter lang en stak de man ermee in zijn rug. Het mes ging zo’n 2 centimeter diep en richtte slechts oppervlakkige verwondingen aan. H.C. verklaarde in eerste instantie dat de man zichzelf gestoken had. Ze gaf de feiten pas toe toen de wetsdokter vaststelde dat dit onmogelijk was.

De rechter legde C. een straf met uitstel op, maar maande haar aan om de opgelegde voorwaarden strikt te volgen.

The post Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (45) die partner in de rug stak: rechter geeft haar nog een kans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs

Leerlingen die binnenkort het zesde jaar beroepsopleiding (BSO) met succes afronden, kunnen vanaf 1 september als voorbereiding op het Hoger Onderwijs starten met een VHO-jaar. Dit zevende jaar georganiseerd door scholengroep SKOBO is totaal nieuw voor de regio.
The post VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is ode aan mijn oma”

Jens Detollenaere (35) schopte het vier jaar geleden tot in de halve finale van het populaire tv-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu heeft de Dentergemnaar nog meer zoets in petto met zijn eerste bakboek ‘Château Gâteau’. Daarin koppelt hij taarten aan de juiste wijnen.
The post Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is

Lees meer »