Vijf bedreigde schildpadden die in Nederland aanspoelden, overleden door te warm water in opvangverblijf

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn vijf dikkopschildpadden gestorven door een te hoge watertemperatuur. De schildpadden werden opgevangen in de dierentuin nadat ze afgelopen winter waren aangespoeld op verschillende stranden in Nederland.

 

Meer krantenkoppen in België

Harelbeekse regisseur Leonardo van Dijl grijpt naast Caméra d’or op Cannes 2024 met debuutfilm ‘Julie Zwijgt’

Regisseur Leonardo van Dijl uit Harelbeke grijpt naast de prijs ‘Caméra d’or’ op het Filmfestival van Cannes met zijn film ‘Julie Zwijgt’. Dat is de prijs voor de beste debuutfilm over alle programma’s van het festival heen. De award ging naar de film ‘Armand’ van de Noorse regisseur Halfdan Ullmann Tøndel. Eerder deze week viel van Dijl op festival wel

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Leger Israël zegt grens tussen Gaza en Egypte helemaal te beheersen – Ondermijnen Internationaal Strafhof door Israël is mogelijk misdrijf

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, op basis van video’s van munitieafval die de krant heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de

Lees meer »

Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) heeft zaterdag de eerste ePrix in het Chinese Shanghai op zijn naam geschreven, dat is de elfde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap. Stoffel Vandoorne (Penske) eindigde op de elfde plaats, op net iets meer dan vier seconden van de winnaar.
The post Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

Lees meer »

Zwalpende mama op de baan met 2,3 promille en twee kinderen aan boord: “Was niet ver en had bedampte ruiten”

Al zwalpend kon een 40-jarige automobiliste in Ledegem door een politiepatrouille tegengehouden worden. Ze bleek 2,3 promille alcohol in het bloed te hebben én twee kinderen aan boord te hebben. “Ik moest mijn auto verplaatsen, het was niet ver”, klonk het.
The post Zwalpende mama op de baan met 2,3 promille en twee kinderen aan boord: “Was niet ver

Lees meer »

Beker van België torbal wordt in Brugge betwist

Zaterdag 1 juni vindt in Sport Vlaanderen in Assebroek bij Brugge de Beker van België torbal plaats, een sport voor blinden en slechtzienden. Vijf ploegen strijden er om de felbegeerde beker. “Het is lang geleden dat we de beker konden winnen, we ambiëren een plaats in de finale en willen die graag winnen”, klinkt het bij organisator ViGe Noordzee uit

Lees meer »

Willem Hiele geeft geweld toe, maar er komt geen proces: sterrenchef betaalt werknemer die hij in elkaar sloeg

Er komt géén strafproces tegen topchef Willem Hiele (42) die een personeelslid twee weken arbeidsongeschikt sloeg. Dat blijkt uit een interview dit weekend met hem in ‘De Tijd’. De sterrenkok kwam tot een schikking met het slachtoffer. Lees: Hiele vergoedde zijn ex-werknemer, die altijd had volgehouden dat de topchef hem uit het niets had aangevallen. Hiele vertelt nu iets anders.

Lees meer »

‘Meesteroplichter’ Serge Lenglez, van jetset in Marbella naar dakloos in Antwerpen: “Af en toe ga ik in Schilde een dure villa bekijken”

Boottochtjes op een duur jacht, decadente feestjes met veel drank en schaars geklede dames aan zijn zijde. Serge Lenglez (51), geen onbekende voor het Belgische gerecht, leidde jarenlang een luxeleventje in het Spaanse Marbella. Sinds een paar maanden is hij terug in de stad, alleen zwerft hij nu rond als dakloze. “Maar ik maak er het beste van. Al dat

Lees meer »

Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland

Dominique Dehaene (47), zoon van oud-burgemeester Luc Dehaene van Ieper en oud-schepen van Ieper, zal in zijn nieuwe woonplaats Heuvelland opkomen voor CD&V. De partij is alvast opgetogen over deze aanwinst, want ook al is het op politiek vlak al een tijdje stil rond hem, Dominique heeft wel een pak bestuurservaring is is bijzonder gemotiveerd voor een nieuw lokaal mandaat.<br

Lees meer »