Tientallen juryleden vertrokken, Trump dommelde in en veel aandacht: dit gebeurde op eerste dag Stormy Daniels-proces

In New York is maandag met de selectie van de juryleden het langverwachte proces gestart rond het zwijggeld dat Donald Trump betaald zou hebben aan pornoster Stormy Daniels. Het is het eerste strafproces tegen een Amerikaanse (ex-)president. Dit is wat we onthouden van de eerste procesdag.

 

Meer krantenkoppen in België

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »

Spoedcursus om hoogbegaafde studenten beter te begeleiden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceert een spoedcursus die professoren en andere medewerkers van het hoger onderwijs beter moet leren omgaan met hoogbegaafde studenten. Het trainingspakket ‘Cognitief sterk functioneren’ geeft onder meer antwoorden op vragen als “Hoe herken je signalen van cognitief sterk functioneren?” en “Hoe kan je hoogbegaafde en cognitief sterk functionerende studenten het juiste aanbod en

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Tomorrowland in Boom krijgt mobiel labo om inbeslaggenomen drugs te testen

Op het dancefestival Tomorrowland in Boom zal dit jaar een mobiel laboratorium staan om drugs te testen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) zal de drugs na inbeslagname meteen onderzoeken. Daardoor kan er snel gewaarschuwd worden voor gevaarlijke drugs.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets dom ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik snap niet hoe ze hun kinderen nog in de ogen durven kijken”: Belgische klimaatactivist (17) sleept TotalEnergies voor de rechter

De 17-jarige Benjamin Van Bunderen Robberechts daagt samen met zeven andere klimaatslachtoffers de top van oliebedrijf TotalEnergies voor de rechter voor onder meer doodslag. De Belgische activist verloor in 2021 zijn 15-jarige vriendin tijdens de watersnood in Wallonië en zet sindsdien zijn schouders onder het wereldwijde klimaatprotest. “Het is nog niet te laat.”

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »