Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde

Er raken meer details bekend over de dodelijke straatrace in Borgworm (bij Luik) waarbij twee toevallige passanten zaterdagnacht het leven lieten. De slachtoffers zijn Thomas Colemans en Jean-Francois Jamoye, allebei 42 jaar oud, zo weet de Franstalige krant ‘Sudinfo’. Ze stapten nietsvermoedend naar hun auto na een avondje stappen toen een straatracer hen aanreed. Dit weten we al over het tragische ongeval en over de 25-jarige bestuurder die al vier keer werd veroordeeld. 

Meer krantenkoppen in België

Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool”

In navolging van het digitaal platform Visit Zedelgem, lanceert de gemeente nu ook een nieuwe toeristische en recreatieve kaart. “De kaart is ideaal om bij te hebben op de fiets of tijdens het wandelen”, zegt toerismeschepen Ann Devriendt.
The post Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool” appeared first on KW.be.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, volgens Iraanse staatstelevisie. Onduidelijkheid over lot inzittenden, waaronder president Raisi

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Paus Franciscus komt naar ons land

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken, meldt het Vaticaan maandag. Voor hij in ons land aankomt, zal hij op 26 september een tussenstop maken in Luxemburg.

Lees meer »

Apotheek Mol heet nu SANA

Sarah Persyn nam vorig jaar Apotheek Mol over van haar ouders. De zaak kreeg nu met SANA een nieuwe naam.
The post Apotheek Mol heet nu SANA appeared first on KW.be.

Lees meer »