Staatssecretaris voor Asiel en Migratie De Moor in Marokko: “Sterk engagement gekregen om mee te werken aan terugnames”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft van de Marokkaanse regering een “sterk engagement” gekregen voor meer samenwerking om illegale Marokkanen in ons land terug te sturen. Dat zei ze na afloop van een vergadering in Rabat. “Marokko staat achter het principe om geïdentificeerde landgenoten terug te nemen”, aldus De Moor.

 

Meer krantenkoppen in België

KAART. EK-selectie is bekend, en ze krijgen allemaal een graffiti-portret: hier kan u de gezichten van de Rode Duivels op straat tegenkomen

Maandag kon u op verschillende plaatsen in België al graffiti-tekeningen tegenkomen van Rode Duivels. Niet zomaar, zo bleek: alle spelers die geselecteerd werden voor het komende EK in Duitsland, krijgen ook een eigen graffiti-portret op straat. Nu bondscoach Domenico Tedesco 25 van de 26 namen wereldkundig gemaakt heeft, werden ook de locaties van de kunstwerken bekendgemaakt.

Lees meer »

Mechels zwembad Geerdegemvaart ontruimd nadat man onwel wordt

Het stedelijk zwembad Geerdegemvaart in Mechelen is gisterenavond opnieuw ontruimd. Een man werd tijdens het zwemmen onwel. Hij kreeg water binnen en dreigde te verdrinken. Hij werd ter plekke gereanimeerd en in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vorige week werd het zwembad ook ontruimd nadat 30 kinderen onwel waren geworden door een defect aan een afzuiginstallatie.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 14 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens veertien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »

“Geen teken van berouw na ontrouw”: Zuid-Koreaanse CEO moet miljard dollar betalen aan ex

De Zuid-Koreaanse CEO van het conglomeraat SK Group moet een miljard dollar (924 miljoen euro; nvdr) betalen aan zijn ex-vrouw. De rechtbank oordeelde dat zijn voormalige vrouw bijgedragen heeft aan het opbouwen van zijn fortuin en daarom haar deel verdient. Bovendien zou Chey Tae-won “geen teken van berouw” getoond hebben na zijn ontrouw. Het is de eerste keer dat een

Lees meer »

Brugge Mariastad bestaat vijftig jaar

De vzw Brugge Mariastad werd ontvangen op het Stadhuis in Brugge, dit naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan. De vzw is in 1974 gestart onder de naam Comité Brugge Mariastad, dit door toedoen van Kannunik Berquin. Ze zegent om de zoveel maanden nieuwe Mariabeeldjes in, in nissen van woningen in Brugge. Voorzitter van Brugge Mariastad,
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot”

De Chirojongens Sint-Nico zijn op zoek naar allerlei materiaal voor hun zomerkamp van 21 tot en met 31 juli op natuurdomein Verrebroek in Oost-Vlaanderen. “We willen de kampkosten voor onze leden drukken”, zegt Louis Declercq. “Het mogen ook gebruikte spullen zijn.”
The post Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De Wever kan zich niet heen zetten over wat hij aanvoelde als een absoluut persoonlijk verraad”

Of ik even mijn licht kon laten schijnen over de strategie achter De Wevers voortdurende verontwaardiging over hoe Vivaldi in 2019 tot stand kwam? Want zo tekeergaan over een verkiezing van vijf jaar geleden, dat moet een reden hebben! Bij intelligente politici zoals De Wever vermoedt men achter iedere uitspraak, ieder standpunt en ieder rollen van de ogen een vernuftig

Lees meer »

Gerecht onderzoekt vermeend gesjoemel bij dienst onder ex-justitieminister Van Quickenborne: “Voor miljoenen aan verdachte IT-facturen”

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermeende fraude door een dienst verbonden aan het kabinet van voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat meldt VRT NWS en is door het parket bevestigd aan HLN. Het gaat onder meer om verdachte facturen en contracten voor IT-projecten tussen 2020 en 2023. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) deed de ontdekking en

Lees meer »

Al voor zijn huwelijk met Meghan, wilde Harry de koninklijke familie verlaten: “Ik verlangde naar een normaal leven”

Al lang voor zijn huwelijk met Meghan Markle (42) overwoog Prins Harry (39) zijn banden met de koninklijke familie te verbreken. Uit respect voor zijn grootmoeder, Queen Elizabeth II, heeft hij nooit eerder die definitieve stap gezet. Dat gaf de prins namelijk zelf al toe in 2017 tijdens een interview, dat de ‘Mail on Sunday’ nu opnieuw bovenhaalt.

Lees meer »

Operameisje Marjolein Acke wint ‘Sing Again’: “Een duet met Helmut Lotti? Hij mag mij altijd bellen”

Gezegend met een stem die zelfs de grootste criticasters imponeert. En voortaan ook de eerste winnares van ‘Sing Again’. Marjolein Acke (17) uit Gent liet in de finale haar drie concurrenten moeiteloos achter zich. “Ik had niet verwacht dat het publiek voor mij zou kiezen”, zegt ze in haar eerste gesprek na haar overwinning. Daarin vertelt ze ook over haar

Lees meer »

Kinderen van de Kleine K bouwen zelf speelzone aan Groeningeheem

De tuin van het Groeningeheem aan de Passionistenlaan heeft er een extra speelzone bij. De kinderen zaten niet enkel mee aan de tekentafel, maar hielpen het ook bouwen. “De ambitie om meer veilige en inclusieve speelruimtes te maken binnen een straal van 400 meter rond de woonplaats is gehaald, maar dat belet ons niet om extra speelzones te voorzien”, zegt

Lees meer »