Schilderij van Luc Blomme krijgt plekje in Roeselaarse Heilig Hartkerk

In de Heilig Hartkerk in Roeselare hangt sinds vorige week een werk van kunstschilder Luc Blomme

Deze geboren Bredenaar woont sinds 2009 in Rumbeke. Heel wat van zijn schilderijen met bijbelse taferelen kregen ondertussen een vaste locatie in het Grootseminarie van Mechelen, maar één werk wou Blomme in Roeselare houden.

‘De Kruisweg’ hangt nu samen met ander hedendaagse liturgische kunst van onder andere Wilfried Vervisch op een prominente plaats in de kerk. “Het werk is eigenlijk eigendom van priester Marc Roseeuw, die het nu aan onze kerk heeft geschonken. Luc Blomme is zeer gehecht aan dit werk omdat zijn echtgenote poseerde voor de figuur van de gevallen Christus”, verduidelijkt Herman Huyghe. (BCR)

The post Schilderij van Luc Blomme krijgt plekje in Roeselaarse Heilig Hartkerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

LIVE. Trump-schutter zocht info over moord op JFK – Trump wil dat Harris geen toegang krijgt tot campagnegeld Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »