Recensie | ‘Animalia’, Marokkaanse spiritualiteit meets sciencefiction

14:15 Terwijl mysterieuze fenomenen Marokko in hun greep hebben, wordt een rijk getrouwde en hoogzwangere vrouw gedwongen om haar waarden en normen te herzien. De openingsfilm van het festival MOOOV is orig… 

Meer krantenkoppen in België

In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht

Home Sweet Home, de bekende chocoladehandel met eigen productie in Brugge van Christiaan Contant en Barbara Roelens, heeft onlangs een ruime nieuwe winkel in de Wollestraat geopend.
The post In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We willen Ari ál haar dromen laten beleven”: steunactie en sponsortocht moeten citytrip naar New York voor zestiende verjaardag mogelijk maken

Haar zestiende verjaardag in de schaduw van de wolkenkrabbers van New York City vieren: dat is de grote wens van Ari Castelein uit Izegem. De moedige meid lijdt aan de bijzonder zeldzame aandoening metachromatische leukedystrofie (MLD) en is sinds vorig jaar volledig afhankelijk van haar rolstoel. “Maar toch blijven we vooruit kijken”, zegt mama Leinie Vande Vijvere. “We willen Ari

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik denk dat Vingegaard de Tour in heel goeie vorm zal rijden”: Pogacar koerst rond met tweestrijd in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurster komt om bij aanrijding met mug

Een vrouw uit Tongeren is dinsdagavond verongelukt op de Bilzersteenweg in Tongeren. De vrouw reed met haar auto de steenweg op en botste daar tegen een mug met zwaailichten. De mugarts raakte lichtgewond bij de klap.

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract

Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden

Lees meer »