PS’er die omstreden bezoek van imam aan Brussels Parlement organiseerde, eist 2 miljard euro schadevergoeding

Twee miljard euro: dat is het duizelingwekkende bedrag dat de Brusselse PS-verkozene Mohammad Nasir van de Brusselse gemeenteraad eist als schadevergoeding. Nasir beweert namelijk zware morele schade te hebben geleden door de controverse die ontstond toen een imam tijdens een bezoek aan het Brussels Parlement Koranverzen begon te prediken.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze reporter schreef zich in als reservist in het leger en zag veel absurditeit: “Het kraantjeswater was niet drinkbaar. Dat werd ons ook meegedeeld. Op dag 3”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Beloning voor Pittemse jeugd na Operatie Proper

Drie Pittemse jeugdverenigingen namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de uitdaging Operatie Proper op, een project van Mooimakers (Ovam) waarbij scholen en verenigingen uitgedaagd worden om in actie te komen voor meer openbare netheid. Jeugdverenigingen KAJ-16, Chiro ‘t Kartouchke en KSA Pittigem zetten zich het afgelopen jaar in voor het aanpakken van zwerfvuil en nemen nu samen een beloning van 2.250

Lees meer »

Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain”

Maandagmiddag opende het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem zijn vernieuwde stroke unit. Dat is een aparte eenheid binnen de afdeling Neurologie, waar mensen met een herseninfarct of -bloeding snel gespecialiseerde hulp krijgen.
The post Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

“Altijd weer opstaan, rug rechten en ‘voesj’ doen”: het Tourdebuut van Evenepoel door de ogen van papa Patrick (en mama Agna)

Het zal je kind maar wezen. Derde in zijn allereerste Tour. Met ritwinst en de witte trui van beste jongere erbovenop. “Trots en blij”, maakte Remco Evenepoel papa Patrick en mama Agna, die in alle discretie en anonimiteit van de avonturen van hun zoon hebben genoten. “Een vuistje in onze WhatsApp-groep volstond om te weten: hij blinkt in zijn vel.”

Lees meer »

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »