PS’er die omstreden bezoek van imam aan Brussels Parlement organiseerde, eist 2 miljard euro schadevergoeding

Twee miljard euro: dat is het duizelingwekkende bedrag dat de Brusselse PS-verkozene Mohammad Nasir van de Brusselse gemeenteraad eist als schadevergoeding. Nasir beweert namelijk zware morele schade te hebben geleden door de controverse die ontstond toen een imam tijdens een bezoek aan het Brussels Parlement Koranverzen begon te prediken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Actie voor meer inclusie aan station Brugge

Vrijdagnamiddag deelden mensen met en zonder handicap aan de achterkant van station Brugge energierepen uit aan voorbijgangers. De actie is een onderdeel van de campagne #dakantochnie? #dakanwel!, die uitgaat van zeven organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.
The post Actie voor meer inclusie aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Desnoods moeten we het leger inzetten aan de kust”:lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse (Vooruit) over hun prioriteiten voor de verkiezingen

De prioriteit van Vlaams Belang is duidelijk: meer geld voor West-Vlaanderen en minder geld voor Antwerpen. Of het nu over mobiliteit gaat, over veiligheid of over migratie: dat is waar lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse telkens op hameren. Dat klinkt natuurlijk lekker, maar de vraag is of ze dat verkocht krijgen op hun Antwerpse hoofdkwartier …
The

Lees meer »

Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift”

Zaterdag 22 juni nadert met rasse schreden en het belooft een topeditie van de 20ste Triatlon Brugge te worden. Pakweg 2.000 deelnemers van onervaren, recreatief tot competitief en zowel individuele triatleten als trio’s zullen aan de start verschijnen.
The post Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet

Op donderdag 9 juni verzamelde beweging.net Roeselare voor de jaarlijkse Rerum Novarumviering. Tijdens de viering werd onder meer Eric Delzeyne in de bloemetjes gezet, voor zijn engagement van meer dan 60 jaar bij beweging.net.
The post Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hamas toont opnieuw video van Israëlische gijzelaar

De al-Qassam-brigade, de gewapende vleugel Hamas, toont een video waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. De beelden hebben ze op de berichtendienst Telegram geplaatst. Het gaat om Nadav Popplewell, die werd gevangengenomen na de aanval van Hamas op 7 oktober. Volgens de al-Qassam-brigade is de man intussen overleden aan zijn verwondingen na Israëlische bombardementen.

Lees meer »