Port of Antwerp-Bruges brengt alle bestaande meldpunten voor problemen of verdachte situaties samen op een plaats

Port of Antwerp-Bruges lanceert nog eens een nieuw meldpunt, voor wie een probleem heeft of een verdachte situatie wil melden in de haven. In de loop van de jaren zijn er verschillende meldpunten gelanceerd om defecten, geurhinder, overlast of verdachte situaties te melden. Maar mensen weten niet altijd bij welk meldpunt ze precies moeten zijn. Daarom is er nu een overkoepelend meldpunt om je door te verwijzen. 

Meer krantenkoppen in België

Tieltse zesdejaars krijgen pittig politiek debat voorgeschoteld

Zeven kopstukken van evenveel partijen kruisten dinsdag in de Tieltse Europahal de degens. Natalie Eggermont (PVDA), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit), Brecht Warnez (CD&V), Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Sander Loones (N-VA), Brecht Warnez (CD&V) en Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) bogen zich over het lerarentekort, de rijkentaks, de splitsing van België, migratie, elektrisch rijden en de houding van

Lees meer »

Arno zou vandaag 75 zijn geworden: met boezemvriend Serge Feys gaan we op stap door ‘zijn’ Oostende

“Ik mis mijn maat.” Hij zou op 21 mei 75 geworden zijn, maar drie jaar geleden verloor Oostende met Arno zijn meest bekende en geliefde artiest. Met zijn Oostendse boezemvriend en jarenlange muzikale toeverlaat Serge Feys (64) trokken wij voor deze gelegenheid langs memorabele locaties in de Stad aan Zee waar ze samen fantastische tijden doorbrachten. Onze leidraad daarbij is

Lees meer »

Ebrahim Raisi (63), de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi (63), de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) kent datum voor proces. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

Na geweigerde interviews, 60 kg gewichtsverlies en mislukte comeback: Bert Voordeckers probeert het opnieuw in ‘Sing Again’

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview over

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Jongetje gaat minigolfen met papa, maar raakt… de verkeerde ballen

Papa James zal de volgende keer wellicht twee keer nadenken vooraleer hij zijn zoontje George nog mee uit minigolfen neemt. De twee stonden op een terreintje toen het jongetje zijn best deed, maar… de verkeerde ballen raakte. James zakte in elkaar terwijl mama op de achtergrond haar lach niet kon inhouden. George was zich van geen kwaad bewust en speelde

Lees meer »

’t Ploegske is kampioen bij 30-plussers minivoetbal

‘t Ploegske heeft de gemeentelijke minivoetbalcompetitie voor 30-plussers behaald. Het team verloor dit seizoen slechts één wedstrijd, tegen ’t Geniep, de ploeg van schepen Dimitri Carpentier, die als derde eindigde. De schepen overhandigde samen met zijn collega Frederik Sap de trofee. De prijs voor de fair play gaat naar Adams Kip.
The post ’t Ploegske is kampioen bij 30-plussers

Lees meer »