Politievakbond VSOA voert actie in Tongeren tegen politiegeweld

Aan de rechtbank van Tongeren heeft de politievakbond VSOA-actie gevoerd tegen politiegeweld. Buiten stond een 40-tal agenten, binnen in de zaal zaten nog eens enkele tientallen politieagenten. Aanleiding is de rechtszaak van een dronken dertiger die in 2021 een wijkagente in Riemst op straat aanviel. 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag debat tussen EU-kopstukken, maar wat staat er op het spel bij Europese verkiezingen? “Verbod op verbrandingsmotoren wordt misschien herbekeken”

Het zijn volgende maand niet alleen bij ons verkiezingen, maar ook in de 26 andere lidstaten van de Europese Unie (EU). Vijf politici, die als volgende voorzitter van de Europese Commissie de lijnen willen uitzetten voor de EU, kruisen vandaag de degens in een debat dat live te volgen is op HLN. Hoe liggen de kaarten volgens de peilingen? Wie

Lees meer »

Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.
The post Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds” appeared first on

Lees meer »

LIVE GAZA. Algerije stelt VN-actie voor om “het moorden in Rafah te stoppen” – “Israëlische soldaten hebben twee gevangenen uit Gaza doodgeslagen”

Uit een intern militair onderzoek is gebleken dat Israëlische soldaten twee Palestijnse gevangenen uit Gaza hebben doodgeslagen, zo meldt de Israëlische krant ‘Haaretz’ op basis van anonieme bronnen. De gevangenen zouden zijn geslagen op weg naar een detentiecentrum in de Negev-woestijn en bezweken later aan hun verwondingen. Algerije heeft intussen een ontwerpresolutie verspreid onder de leden van de Veiligheidsraad van

Lees meer »

Cocaïnedealer loopt voor tweede keer tegen de lamp

Een 27-jarige man uit Kortrijk riskeert een jaar cel en 8.000 euro boete nadat hij gesnapt werd met 51 gram cocaïne op zak. Hij gaf toe dat hij de drugs wou doorverkopen. In 2019 werd de jongeman ook al veroordeeld. “Jammer dat het signaal toen onvoldoende was”, zei de procureur.
The post Cocaïnedealer loopt voor tweede keer tegen de

Lees meer »

Vooruit lanceert videoclip om singles een hart onder de riem te steken: “Verdienen zij soms zwaardere facturen? Omdat cupido zijn pijlen op hen niet wil afvuren?”

De Gentse afdeling van Vooruit heeft een videoclip gemaakt. Zo wil de partij haar beleidsplannen voor alleenstaanden nog eens in de verf zetten. “Als single ben je nooit alleen. Maar je moet wel dieper tasten. Voor het dragen van dezelfde lasten”, zingen onder andere Freya Van den Bossche en Frederik Sioen in het lied.

Lees meer »

Tegenstander Oostende in finale play-offs bekend: Antwerp Giants

De Antwerp Giants hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap. Antwerp won in de halve finale in de eigen Lotto Arena zijn vijfde en beslissende wedstrijd van de ‘best-of-five’ tegen Limburg United met 76-64. In de finale zullen de Antwerpenaren het opnemen tegen Oostende, dat woensdag zelf Luik uitschakelde

Lees meer »

Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar
The post Jaarlijks buurtfeest

Lees meer »