Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort die aan hoge snelheid door rode licht reed zélf te komen: “Hij bedreigde de politie zelfs”

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort die naar verluidt een grote afkeer van de politie heeft mag het nu zelf komen uitleggen bij de politierechter. V.D. zette de boel op stelten op straat en vond het daarna nodig de politie te provoceren. “En zelfs wat te bedreigen, dit pikken we niet”, sprak de procureur.

Op 30 augustus vorig jaar net voor middernacht zag de politie de auto van de 33-jarige V.D. aan hoge snelheid door de Albert I-laan in Nieuwpoort scheuren. “De politie zette de achtervolging in maar de bestuurder weigerde te stoppen”, sprak de procureur. “Integendeel, hij probeerde van hen weg te rijden, reed zelfs door het rode licht en sloeg een verboden richting in. Het kostte de politie heel wat moeite hem te doen stoppen of zelfs nadien zijn wagen te laten openen. Het bleek dat hij 1,68 promille in zijn bloed had. Bovendien vond hij het daarna nog nodig om de politie te provoceren tot zelfs te bedreigen. Dit pikken we niet, ik vraag een duidelijk signaal.”

Zijn advocaat Thomas Bailleul voelde de bui hangen. “Mijn cliënt en de politie is een moeilijk verhaal. Het werkt vaak als een rode lap op een stier. Die avond was hij snel onderweg om te gaan helpen in een horecazaak”. De politierechter maakte er korte metten mee en beval de persoonlijke verschijning van V.D. Die moet op 13 mei zelf langskomen. (JH)

The post Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort die aan hoge snelheid door rode licht reed zélf te komen: “Hij bedreigde de politie zelfs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

Duitsers tonen duidelijke interesse in miljoenen panden in Knokke-Heist: 1 op de 6 kopers van Duitsland

1 op de 6 kopers van exclusieve miljoenenpanden aan de Belgische Oostkust is afkomstig uit Duitsland. Specifiek gaat het om vastgoed in Knokke-Heist en Cadzand. Dat blijkt uit een analyse van de gespecialiseerde vastgoedkantoren Cambier-De Nil in Knokke-Heist en Verhage-Lemahieu uit Cadzand. “Sinds 2019 is het aandeel Duitse klanten opvallend toegenomen. Vaak gaat het om vermogende Duitsers uit de regio

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »