Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort die aan hoge snelheid door rode licht reed zélf te komen: “Hij bedreigde de politie zelfs”

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort die naar verluidt een grote afkeer van de politie heeft mag het nu zelf komen uitleggen bij de politierechter. V.D. zette de boel op stelten op straat en vond het daarna nodig de politie te provoceren. “En zelfs wat te bedreigen, dit pikken we niet”, sprak de procureur.

Op 30 augustus vorig jaar net voor middernacht zag de politie de auto van de 33-jarige V.D. aan hoge snelheid door de Albert I-laan in Nieuwpoort scheuren. “De politie zette de achtervolging in maar de bestuurder weigerde te stoppen”, sprak de procureur. “Integendeel, hij probeerde van hen weg te rijden, reed zelfs door het rode licht en sloeg een verboden richting in. Het kostte de politie heel wat moeite hem te doen stoppen of zelfs nadien zijn wagen te laten openen. Het bleek dat hij 1,68 promille in zijn bloed had. Bovendien vond hij het daarna nog nodig om de politie te provoceren tot zelfs te bedreigen. Dit pikken we niet, ik vraag een duidelijk signaal.”

Zijn advocaat Thomas Bailleul voelde de bui hangen. “Mijn cliënt en de politie is een moeilijk verhaal. Het werkt vaak als een rode lap op een stier. Die avond was hij snel onderweg om te gaan helpen in een horecazaak”. De politierechter maakte er korte metten mee en beval de persoonlijke verschijning van V.D. Die moet op 13 mei zelf langskomen. (JH)

The post Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort die aan hoge snelheid door rode licht reed zélf te komen: “Hij bedreigde de politie zelfs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schorsing van 10 jaar en einde carrière Lucas Paqueta wegens het pakken van opzettelijke gele kaarten?

De Engelse voetbalbond (FA) heeft West Ham-spelmaker Lucas Paqueta (26) officieel aangeklaagd wegens betrokkenheid in een gokschandaal. De Braziliaanse middenvelder zou tijdens verschillende wedstrijden in de Premier League opzettelijk tegen een gele kaart zijn aangelopen, maar ontkent zijn betrokkenheid. Als hij schuldig bevonden wordt, riskeert hij volgens Engelse media een schorsing van maar liefst tien jaar.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vijf voedingscoaches, vijf keer verboden advies: “Als je dit eet, kom je niet meer van het toilet”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

Metaaldieven maken misbruik van overstromingen in Voeren, maar probleem is niet nieuw: “Overstromingen hebben alles in stroomversnelling gebracht”

In Voeren maken metaaldieven misbruik van de overstromingen en stelen oud ijzer uit woningen en op straat. Intussen kon er een verdachte gearresteerd worden, maar metaaldieven zijn al veel langer een probleem in de gemeente. "De overstromingen hebben het probleem erger gemaakt", zegt Alain Stas, korpschef van politiezone Voeren.

Lees meer »

Aanslag op Joods Museum dompelde België tien jaar geleden in een diepe rouw

Vandaag, op 24 mei, is het exact tien jaar geleden dat Mehdi Nemmouche vier mensen doodschoot in het Joods Museum in Brussel. De Franse Syriëstrijder werd daarvoor in 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Tien jaar na datum timmert het Joods Museum verder aan zijn missie van het openstellen en delen van culturen, ondanks de moeilijkheden die de huidige spanningen

Lees meer »

Vandalen beschadigen 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge

Vandalen hebben 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge beschadigd. Op het kunstwerk ‘Empty Drop’, een sculptuur uit baksteen, werd graffiti gespoten. En vandalen sprongen mogelijk ook in het Minnewater om op het drijvende kunstwerk ‘Grains of Paradise’ een groene stoel te plaatsen waardoor het beschadigd raakte.

Lees meer »

Goethalsplaats met monument klaar voor inhuldiging: “Renovatie was broodnodig”

Naar aanleiding van de heraanleg van de Markt en de omgeving, waaronder ook de Goethalsplaats, werd door het gemeentebestuur van Meulebeke beslist om ook het oorlogsmonument (‘het standbeeld’ in de volksmond) in zijn volle glorie te laten herstellen. Het monument, dat een gedenkteken is voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en opgeëisten van beide wereldoorlogen, trotseert al 100 jaar de

Lees meer »

Overheidsdienst Justitie “volgde regels niet” bij contracten rond digitalisering met bpost: “We hebben een probleem”

De overheidsdienst Justitie volgde de regels niet bij contracten die ze afsloot met postbedrijf bpost voor de digitalisering van Justitie. Dat schrijven leidinggevenden van de overheidsdienst in een interne nota. Daarin worden ook vragen gesteld bij de goedkeuring van een contract door voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Huidig Justitie-minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat

Lees meer »