Pidcock verschalkt Van der Poel en co met het hoofd en de benen

 

Niet de gedoodverfde winnaar Mathieu van der Poel maar die andere duizendpoot Tom Pidcock trok de Amstel Gold Race naar zich toe. De Brit toonde zich niet alleen sterk, maar ook slim.

 

Meer krantenkoppen in België

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »

“Toen ik hen zag…”: Littler weet met emoties geen blijf na spectaculaire zege en heeft duidelijke boodschap na alle kritiek

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten en vol ongeloof voor zich uitstaren. Niet

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage

Nog tot en met 2 juni vormt een spiegeltent langs de Kruisvest het decor en het podium van het nieuwe stadsfestival Mirage, waarin lokaal talent zich ‘spiegelt’ aan (inter)nationale acts.
The post Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn 19 jaar jongere vrouw heeft ook recht op haar loopbaan”: waarom VS-correspondent Björn Soenens terugkeert naar België

‘Mister America’ houdt het voor bekeken. VRT-correspondent Björn Soenens (56) zal meteen na de beëdiging van de nieuwe Amerikaanse president – begin 2025 – na acht jaar terugkeren naar Vlaanderen. Daar is vooral zijn 19 jaar jongere echtgenote heel blij mee. Is de reporter zijn topjob op de eerste rij bij het schrijven van de geschiedenis beu? En hoe ziet

Lees meer »

650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow

Het Ensorinstituut (GO!) eert de bekende grootmeester met een stoet waaraan ook lagere scholen en het VTI deelnemen. Er zullen op 30 mei 650 leerlingen meestappen. De onthulling van de ‘Ensor-peepshow’ in een strandcabine is de apotheose. Die cabine wordt de hele zomer een attractie in Mariakerke.
The post 650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en twintigtal gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

1 juni opnieuw solidariteitsmars voor Palestina in Kortrijk: “Druk zetten op het kernkabinet”

In Kortrijk zal op zaterdag 1 juni de derde solidariteitsmars voor Palestina plaatsvinden. “Het platform vraagt met deze grootschalige actie onmiddellijk een staakt het vuren in de bezette gebieden van Gaza en op de Westelijke Jordaanoever, geven wij onvoorwaardelijke steun aan de studentenprotesten en vinden wij het jammer dat de Belgische staat zich terugtrok in het erkennen van Palestina”, zegt

Lees meer »