Opnieuw steekpartij in Sydney: man gaat bisschop te lijf tijdens mis

In Wakeley, een voorstad van Sydney, heeft een man maandag de Australische bisschop Mar Mari Emmanuel aangevallen tijdens zijn preek.

 

Meer krantenkoppen in België

Plastic Dekeyser uit de Langemarkstraat in Zonnebeke is failliet

De ondernemingsrechtbank heeft Plastic Dekeyser in de Langemarkstraat in Zonnebeke failliet verklaard. Plastic Dekeyser was gespecialiseerd in deuren en ramen en deed eigenlijk zowat alles van kunststof voor de bouw. Jarenlang is er er veel geïnvesteerd in automatisatie en zijn er verschillende uitbreidingen geweest. Op een bepaald moment waren er 35 medewerkers. Er is veel hoop op een doorstart.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

Zwangere vrouw (39) overleden bij familiedrama in Deurne, man (42) in levensgevaar: 10-jarig zoontje belde hulpdiensten

De politie is vandaag opgeroepen voor een incident in een woning aan de Te Boelaarlei in Deurne. Een man (42) heeft daar zijn zwangere vrouw (39) verwond en daarna zichzelf. “De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en werd gearresteerd”, klinkt het bij Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen.

Lees meer »

Ruil je waterfles voor glas of steek was in tijdens je pauze: zo kan je als werknemer fysieke klachten vermijden

Werknemers die vaak achter een beeldscherm zitten, maken minder kans op fysieke klachten als ze tijdens het werk meer bewegen. Dat zegt bewegingsexperte Femke De Meester nadat uit onderzoek is gebleken dat het aantal klachten bij die werknemers fors stijgt. In de bouwsector is het aantal fysieke klachten het hoogst, maar voor arbeiders daar zijn de oplossingen minder voor de

Lees meer »