Open VLD wil grote vermogens meer belasten, CD&V is voor soepelere stikstofregels: de markante vaststellingen uit De Stemtest

Klimaat verdeelt de partijen, er is weinig animo om de misvieringen op de VRT te schrappen, maar de PVDA wil wel uit de Navo stappen. Lees hier enkele markante vaststellingen uit De Stemtest, uw online kieskompas.

 

Meer krantenkoppen in België

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen”

Unizo Roeselare heeft, met het oog op de lokale verkiezingen in oktober, een aantal prioriteiten opgelijst die ze nu al aan de lokale politici hebben overhandigd. Op een gemoedelijke avond in het kasteel van Rumbeke luisterden ondernemers en politici naar elkaar.
The post Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen” appeared

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt compleet nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Buffalo’s op zoek naar opening na vroege achterstand, die Russo op het bord zette

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »