Onze collega in Jordanië ziet hoe Israëli’s onbemand vliegtuig neerhalen

Collega Marijke Vrijsen uit Houthalen-Helchteren is met vakantie in Jordanië. Zondagavond zag ze hoe de Israëli’s een onbemand vliegtuig uit de lucht haalden. “Heel vreemde ervaring om zo kort bij oorlogsgeweld te zitten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Spoedcursus om hoogbegaafde studenten beter te begeleiden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceert een spoedcursus die professoren en andere medewerkers van het hoger onderwijs beter moet leren omgaan met hoogbegaafde studenten. Het trainingspakket ‘Cognitief sterk functioneren’ geeft onder meer antwoorden op vragen als “Hoe herken je signalen van cognitief sterk functioneren?” en “Hoe kan je hoogbegaafde en cognitief sterk functionerende studenten het juiste aanbod en

Lees meer »

Dit is de verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Waarom werd een opdracht betaald die nog niet was aangevangen?”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota.

Lees meer »

CD&V wil ruime bevraging over toekomst oud gemeentehuis Wijtschate

Het oud gemeentehuis van Wijtschate staat al drie jaar leeg en er zijn plannen om het om te bouwen tot sociale woongelegenheden. CD&V is daar niet echt tegen, maar denkt dat er mogelijks betere bestemmingen zijn. “Alvorens er definitief beslist wordt, willen wij dan ook eerst een ruime bevraging van de bevolking”, stelde Nathan Duhayon tijdens de jongste gemeenteraad. Maar

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »