Na gevangenisstraf voor online misbruik van minderjarige meisjes: Thijs Römer is weer op vrije voeten

De Nederlandse acteur Thijs Römer (45) is na een maand in de gevangenis zondag op vrije voeten gekomen. Dat bevestigt zijn advocaat Bénédicte Ficq aan AD.nl. Hij zat een gevangenisstraf uit nadat hij werd veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. 

Meer krantenkoppen in België

VS wil relatie met Georgië herzien nu parlement presidentieel veto tegen ‘wet rond buitenlandse invloed’ wil herroepen

De Verenigde Staten willen hun bilaterale relaties met Georgië herzien als de ‘wet op buitenlandse invloed’ wordt aangenomen. Volgens die nieuwe wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. De president van Georgië had een veto uitgesproken tegen de wet, maar het parlement wil dat nu ongedaan maken.

Lees meer »

“Als je moet kiezen tussen hem of Vermeeren, pak je toch altijd Hans mee?”: 4-0 hoopt op Vanaken op EK

Nadat het nieuws uitlekte dat er in de voorselectie van Tedesco een opvallend trio zit met Alderweireld, Witsel en De Cuyper, houdt VTM-voetbalpodcast 4-0 een pleidooi om ook Hans Vanaken zeker mee te pakken naar Duitsland. De middenvelder speelt geweldige Champions’ Play-offs en is de meest constante factor bij Club Brugge. “Maar krijgt hij ook voldoende waardering vanuit de bond?”,

Lees meer »

Na dodelijk ongeval met Vlaming op Mont Ventoux. “Elke berg is gevaarlijk, maar deze is de gevaarlijkste”

Een 38-jarige wielertoerist is dinsdag na de afdaling van de Mont Ventoux aangereden door een autobestuurder die de West-Vlaming te laat had opgemerkt. De vader van vier kinderen overleefde de klap niet. Elk jaar fietsen 180.000 liefhebbers de mythische berg omhoog, onder wie duizenden Vlamingen. Niet zonder gevaar, zo blijkt. Sportchirurg Toon Claes, die de Ventoux zelf al talloze keren

Lees meer »

‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow

Lees meer »

Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik bij Musea Brugge ongegrond

De Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) twee klachten onderzocht die waren ingediend tegen Musea Brugge. De klachten betroffen het gebruik van Engelse campagnetitels en de benamingen van diverse tentoonstellingen, conferenties en slogans die uitsluitend in het Engels waren gesteld. Beide klachten werden door de VCT ontvankelijk, maar ongegrond bevonden.
The post Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik

Lees meer »

KMI waarschuwt voor hevige regen

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor hevige regen de komende uren. Vooral in Vlaanderen wordt tot zaterdagochtend 6 uur heel wat regen verwacht, maar ook de provincies Luik en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgen code geel.
The post KMI waarschuwt voor hevige regen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaten van Donald Trump houden vol dat ex-president onschuldig is in zwijggeldzaak, steracteur Robert De Niro komt zijn zegje doen voor gerechtsgebouw

De verdediging van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag, bij de slotpleidooien in het strafproces over het zwijggeld dat hij aan pornoactrice Stormy Daniels zou betaald hebben, nogmaals staande gehouden dat Trump onschuldig is. Intussen dook steracteur Robert De Niro, een aanhanger van Joe Biden, op voor het gerechtsgebouw om zich uit te spreken tegen Trump.

Lees meer »

Nat najaar, natte winter én nat voorjaar speelt ook Alveringemse landbouwers parten: “De klimaatverstoring heeft een grote impact op ons werk”

Dat het buiten nat is, weet iedereen. Al zijn het natuurlijk vooral de landbouwers die er met recht en reden hun buik van vol hebben. “In 2012 – het jaar van mijn huwelijk – werden bij ons op 18 mei de laatste aardappelen geplant. Nu twaalf jaar later, is eind mei nog maar één vierde geplant. Het is een probleem

Lees meer »

Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival

VBS Wij-land en de ouderraad slaan de handen in elkaar om een festival te organiseren. “Het is de bedoeling het hele dorp te betrekken bij het festival.”
The post Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »