Metaalprijzen stijgen fors door nieuwe sancties tegen Rusland

11:22 De prijzen van aluminium en nikkel zijn maandag fors gestegen omdat nieuwe Amerikaanse en Britse sancties het aanbod uit Rusland zullen verminderen. 

Meer krantenkoppen in België

In Europees water zit veel hardnekkig PFAS-afbraakproduct

Een afbraakproduct van PFAS werd in tien Europese landen in aanzienlijke hoeveelheden in zowel grond- als oppervlaktewater aangetroffen. In België ook in een Waals riviertje. Het is een hardnekkige stof, die er amper uit te zuiveren valt. De Europese ngo Pesticide Action Network (PAN) vraagt een verbod.

Lees meer »

Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Willy Ozeel (75) uit Poperinge overleden. Meer dan elf jaar was hij provinciaal voorzitter van de voetbalbond. Nadien werd hij lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, het hoogste bondsorgaan. Willy verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.
The post Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75)

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

Zes maanden voorwaardelijk voor koppel dat misbruik maakt van bankkaart van vriendin die in cel zit: “De vriendschap is over”

Een koppel uit Menen is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk voor feiten van misbruik van vertrouwen. Ze gebruikten een bankkaart van een vriendin die in de cel zat om kleren voor haar te kopen, maar haalden daarbij geld voor zichzelf af.
The post Zes maanden voorwaardelijk voor koppel dat misbruik maakt van bankkaart van vriendin die in cel zit:

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken”

“Wel een minuut lang.” Zo lang greep en neep een 30-jarige vrouw uit Menen haar Spaanse ex-vriend in de ballen. Beiden moesten zich woensdag voor familiaal geweld voor de rechter in Kortrijk verantwoorden. De ex daagde niet op, de vrouw vroeg de vrijspraak.
The post Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken” appeared first

Lees meer »

Mirjam Kaijer moest tien jaar zoeken naar een diagnose voor haar klachten: “Vrouwen mogen niet langer verdwalen in een medisch oerwoud”

Tien jaar liep ze rond met uiteenlopende gezondheidsklachten, maar zonder diagnose. Ze ontdekte dat ze niet alleen was. Opvallend meer vrouwen dan mannen worden met klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Journaliste Mirjam Kaijer schreef er niet alleen een boek over, ze werd activiste: “Er moet meer onderzoek komen naar de gezondheid van vrouwen.”

Lees meer »

“De acteurs leerden hun teksten niet meer, omdat ik ze toch herschreef”: de strafste verhalen uit 20 jaar ‘Het eiland’

De acteurs van de legendarische reeks ‘Het eiland’ hebben goed nieuws: er komt een speciale reüniespecial naar aanleiding van de twintigste verjaardag. ‘Dag Allemaal’ brengt de hoofdrolspelers van toen nu al samen voor de strafste anekdotes over de cultserie. Van je beha opvullen met herenkousen tot een pijnlijke grimas die maar niet wilde verdwijnen. “Het was pure anarchie op de

Lees meer »

Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale”

Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke heeft in Rome in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn, de Europese titel behaald in het handboogschieten. Zijn partner Kathleen Meurrens greep net naast de medailles in de klasse VI2-3 voor slechtzienden.
The post Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Undav naar EK en Sadiki al elfde debutant voor zijn land: hoe Brusselaars kweekfabriek zijn voor A-internationals

Midden de titelstrijd kreeg Noah Sadiki zijn eerste selectiebrief voor Congo. Union is sinds zijn opmars naar 1A een kweekfabriek voor nieuwe A-internationals: al elf spelers braken door voor hun land. Wie ging Sadiki voor en hoe mag ook oud-speler Deniz Undav zijn EK-plek bij Duitsland aan Union danken? Ex-speler Dante Vanzeir, die bij Union ook zijn enige cap versierde,

Lees meer »

Theatermaakster werkt samen met Menenaars in armoede

Op 17 oktober, Werelddag van het verzet tegen extreme armoede, zal de voorstelling De Wakkeren ‘s nachts om 23.30 uur in première gaan. Het is een uniek sociaal-artistiek project, dat gesteund wordt door heel wat Menense organisaties. Schrijfster en theatermaakster Mona creëert een poëtische tekstvoorstelling over de mogelijkheden en de obstakels van de nacht. Voor de tekst baseert ze zich

Lees meer »