Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van horecajob: “Zo weten ze meteen of het iets voor hen is”

Opleidingsorganisatie Horeca Forma wil samen met VDAB en het Economisch Huis Oostende het personeelstekort in de horeca aanpakken. Daarom nodigden ze werkzoekenden en niet-beroepsactieven uit voor een horecadag in Hotel Andromeda te Oostende. Meer dan 40 geïnteresseerden ontdekten via workshops welk horecaberoep bij hen past. Na vandaag kunnen ze instappen in één van de vier geplande opleidingen: afwasser, bartender, keukenmedewerker of medewerker kamerdienst.

De horecasector is steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Anno 2024 zijn dan ook bijna alle beroepen in de horecasector een knelpuntberoep. Cijfers van VDAB bevestigen deze nood aan medewerkers. “Met meer dan 200 openstaande vacatures eind maart, blijft de vraag naar arbeidskrachten vanuit de horecasector erg hoog in regio Oostende”, verklaart Robert De Clercq, directeur VDAB West-Vlaanderen. “Om de vele vacatures in te vullen, kijken we niet alleen naar werkzoekenden die al bij VDAB zijn ingeschreven, maar naar elke burger met goesting om te werken in de horeca. Voor wie nog niet over de juiste competenties beschikt, voorzien we de nodige opleiding.”

Vier beroepen

Werken in de horeca heeft veel voordelen. Er wordt gewerkt met fantastische producten en het zijn jobs waarbij je meteen resultaat ziet, in een fijne sfeer en met veel doorgroeimogelijkheden. Maandag konden de deelnemers via verschillende workshops ontdekken of de horeca iets voor hen is. Al doende maakten ze kennis met vier horecaberoepen: afwasser, bartender, keukenmedewerker en medewerker kamerdienst. Met 42 geïnteresseerden waren de workshops volzet. Dit dankzij de goede samenwerking met de organisaties die dichtbij de doelgroepen staan zoals Ligo (Centra voor Basiseducatie), het Agentschap Integratie en Inburgering en jongerenorganisaties.

“Vandaag tonen we aan dat er nog steeds veel interesse is om in onze mooie sector te werken”

Het was de eerste keer dat VDAB, Horeca Forma en de lokale besturen deze formule uitprobeerden in Oostende. “Voor herhaling vatbaar”, geeft schepen Charlotte Verkeyn aan: “Via de workshops konden werkzoekenden al eens nagaan of een job in de horeca iets voor hen is. Zo willen we de werkzoekenden achteraf matchen aan vacatures in één van deze jobs in de Oostendse horecasector of hen toeleiden naar een opleiding.”

Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma, besluit: “Vandaag tonen we aan dat er nog steeds veel interesse is om in onze mooie sector te werken. Ondanks een krappe arbeidsmarkt zijn er nog heel wat talenten die we allemaal graag verwelkomen en kansen geven. Daarom gaan we zelf naar hen toe en proberen we zoveel mogelijk drempels weg te nemen.”

The post Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van horecajob: “Zo weten ze meteen of het iets voor hen is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »