Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale

Voor het tweede jaar op rij slaagde VT Marke-Webis Wevelgem erin om de dubbel op z’n naam te schrijven. Na de beker pakt de ploeg van coach Kristof Vroman nu ook de titel na een overwinning tegen Hemiksem-Schelle. Het werd 3-1.

Marke-Webis speelde opnieuw een heel sterke campagne. In de heenronde kon enkel Rembert Torhout de Zuid-West-Vlamingen verrassen toen het met 2-3 kwam winnen in Marke. Het duurde tot de achttiende speeldag vooraleer de tweede nederlaag viel tegen rechtstreeks concurrent Brabo Antwerp VT tijdens een midweekwedstrijd.

Ook Vamos Stekene slaagde er nog in om Webis een hak te zetten. De ploeg van kapitein Louis Vandecaveye duldde geen enkele tegenstand meer. Zo ook niet van Hemiksem-Schelle, de derde in de stand op de laatste speeldag.

Door deze titel schrijft Marke-Webis opnieuw volleybalgeschiedenis.

The post Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »

Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten”

Cartoonist Geinz, in het dagelijks leven bekend als Frits Deblieck (51), duikt met ‘Oeilympics’ de wondere wereld in van de Olympische Spelen. 130 cartoons lang laat hij je bulderlachen in de marge van het grootste sportfeest ter wereld.
The post Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dimitri Vegas opent tweede weekend Tomorrowland met gesmaakte vinyl only-set en stelt prangende vraag

Belofte maakt schuld. En dus zette Dimitri Vegas (42), zoals hij zondag had aangekondigd, het tweede weekend van Tomorrowland in met een knal. Een fel gesmaakte vinyl only-set, speciaal voor de twintigste verjaardag van ‘s werelds mooiste dancefestival. Draai of keer het hoe je wil: een statement van de dj/producer, richting de criticasters als zou hij – en veel van

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal iets te betekenen”

Het staat vast dat in Moorslede ook het Vlaams Belang zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. Dat bevestigt de kersverse voorzitter Koen Bostyn (64) van de plaatselijke afdeling die pas is opgestart.
The post Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven”

Michaël Battheu nam deel met de Special Devils & Flames aan het internationale tornooi Gothia Cup. Met een derde plaats en onvergetelijke herinneringen blikt hij tevreden terug op zijn eerste internationale avontuur.
The post Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven” appeared first on KW.be.

Lees meer »