Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale

Voor het tweede jaar op rij slaagde VT Marke-Webis Wevelgem erin om de dubbel op z’n naam te schrijven. Na de beker pakt de ploeg van coach Kristof Vroman nu ook de titel na een overwinning tegen Hemiksem-Schelle. Het werd 3-1.

Marke-Webis speelde opnieuw een heel sterke campagne. In de heenronde kon enkel Rembert Torhout de Zuid-West-Vlamingen verrassen toen het met 2-3 kwam winnen in Marke. Het duurde tot de achttiende speeldag vooraleer de tweede nederlaag viel tegen rechtstreeks concurrent Brabo Antwerp VT tijdens een midweekwedstrijd.

Ook Vamos Stekene slaagde er nog in om Webis een hak te zetten. De ploeg van kapitein Louis Vandecaveye duldde geen enkele tegenstand meer. Zo ook niet van Hemiksem-Schelle, de derde in de stand op de laatste speeldag.

Door deze titel schrijft Marke-Webis opnieuw volleybalgeschiedenis.

The post Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw knijtenvallen geplaatst langs getijdenrivieren

De afgelopen weken werden er opnieuw knijtenvallen geplaatst op strategische plaatsen langs de Vlaamse getijdenrivieren. Die vallen kaderen in een pilootproject van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de Universiteit Antwerpen (UA), het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) en De Vlaamse Waterweg.

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen: al 3 doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen

De vormelingen uit de Sint-Bavoparochie Westrozebeke en de parochie Sint-Eligius De Vijfwegen van de parochiale eenheid Sint-Anna mochten op zaterdag 11 mei om 17 uur hun vormsel samen ontvangen.
The post 22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden mensen nemen afscheid van Iraanse president Raisi met eerste processie

In Iran is de afscheidsplechtigheid gestart voor president Ibrahim Raisi, die om het leven kwam bij een helikoptercrash. Tienduizenden mensen hebben zich voor een eerste optocht verzameld in de noordwestelijke stad Tabriz. De Iraanse geestelijke leider ayatollah Khamenei heeft in totaal 5 dagen van nationale rouw aangekondigd. Op 28 juni kunnen de Iraniërs een nieuwe president kiezen, melden de staatsmedia.

Lees meer »

Billie Eilish heeft nieuw album klaar: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd is uitgekomen: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel liet het album in première gisteravond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

Neergeschoten Slowaakse premier Fico na tweede operatie gestabiliseerd

De toestand van de bij een aanslag levensgevaarlijk gewond geraakte Slovaakse premier Robert Fico is gestabiliseerd, maar blijft ernstig. Dat maakte minister van Gezondheid Zuzana Dolinkova zaterdag bekend aan het ziekenhuis in Banska Bystrica waar Fico opgenomen werd. Een tweede operatie, vrijdag, geeft reden tot optimisme, voegde vicepremier en minister van Defensie Robert Kalinak toe.

Lees meer »

De Amerikaanse Pommelien Thijs: Olivia Rodrigo bezorgt Sportpaleis vol tieners de avond van hun leven

De Amerikaanse popster Olivia Rodrigo (21) heeft in het Sportpaleis haar eerste van twee Belgische shows in de ‘GUTS World Tour’ gespeeld, exact drie jaar na de release van haar debuutplaat. In 23 nummers toont ze zich afwisselend een gevoelige popprinses en stoere rockchick. Ze trakteert haar ‘Livies’ en hun ouders graag op complimentjes en levenslessen, als een wijze grote

Lees meer »