Man krijgt opschorting nadat firma al twee jaar vergeet bestelwagen te keuren

Een man kreeg van de politierechter in Veurne de gunst van de opschorting nadat de firma waarvoor hij werkt al twee jaar vergat om diens bestelwagen te keuren.

Op 10 juli vorig jaar hield de politie W.D. tegen voor een verkeerscontrole. “Daarbij zagen ze dat zijn bestelwagen al van eind 2021 niet meer gekeurd was”, sprak de procureur. “Dat is toch al een lange tijd. Ik vorder een gepaste straf.” Volgens de advocaat van W.D. ligt de fout bij de bouwfirma waarvoor hij werkt. “Die hebben 60 bestelwagens in dienst en als ploegbaas had W.D. net een nieuw voertuig gekregen. Hij was toen echter op baan met de oude bestelwagen en die bleek niet meer gekeurd te zijn. Het gaat om een vergetelheid en dat werd door de firma dan ook snel rechtgezet.”

De politierechter toonde begrip. “In theorie zou je als bestuurder elke keer als je het stuur neemt moeten controleren of alle papierwerk van het voertuig in orde is, maar ik begrijp dat dit in de praktijk niet altijd zo is.” W.D. kreeg daarom de gunst van de opschorting. (JH)

The post Man krijgt opschorting nadat firma al twee jaar vergeet bestelwagen te keuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Barack Obama spreekt steun voor Kamala Harris uit

Amerikaans oud-president Barack Obama heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democratische partij. Dat deelt hij via X. “We gaan er alles aan doen dat ze in november wint”, schrijft hij. “We hopen dat u zich bij ons aansluit.”

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Johan Verminnen wil carrière waardig afsluiten met laatste tournee: “Eindigen door afscheid te nemen van een publiek”

Zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen gaat volgend jaar op afscheidstournee. Dat bevestigt hij in ‘Op stap met Michaël’ op Radio 1. Met die tour, die hij de naam ‘De laatste ronde’ wil geven, hoopt hij zijn carrière waardig af te sluiten. "Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb de laatste jaren veel collega’s, medestrijders met groot talent, zien verdwijnen zonder

Lees meer »

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden

In Ten Patershove werd er een dementiebeurs georganiseerd. Deze beurs stond open voor iedereen die op de een of andere manier met dementie te maken heeft zoals mantelzorgers, mensen die iemand van dichtbij kennen die aan dementie lijdt, maar ook voor mensen die meer willen weten over dementie.
The post Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden appeared first

Lees meer »