Man krijgt opschorting nadat firma al twee jaar vergeet bestelwagen te keuren

Een man kreeg van de politierechter in Veurne de gunst van de opschorting nadat de firma waarvoor hij werkt al twee jaar vergat om diens bestelwagen te keuren.

Op 10 juli vorig jaar hield de politie W.D. tegen voor een verkeerscontrole. “Daarbij zagen ze dat zijn bestelwagen al van eind 2021 niet meer gekeurd was”, sprak de procureur. “Dat is toch al een lange tijd. Ik vorder een gepaste straf.” Volgens de advocaat van W.D. ligt de fout bij de bouwfirma waarvoor hij werkt. “Die hebben 60 bestelwagens in dienst en als ploegbaas had W.D. net een nieuw voertuig gekregen. Hij was toen echter op baan met de oude bestelwagen en die bleek niet meer gekeurd te zijn. Het gaat om een vergetelheid en dat werd door de firma dan ook snel rechtgezet.”

De politierechter toonde begrip. “In theorie zou je als bestuurder elke keer als je het stuur neemt moeten controleren of alle papierwerk van het voertuig in orde is, maar ik begrijp dat dit in de praktijk niet altijd zo is.” W.D. kreeg daarom de gunst van de opschorting. (JH)

The post Man krijgt opschorting nadat firma al twee jaar vergeet bestelwagen te keuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Merlier sluit Giro af met zege in slotrit, eindzege voor Tadej Pogacar

Tadej Pogacar heeft zondag voor de eerste keer in zijn carrière de Giro op zijn naam geschreven. Na liefst zes ritzeges in de voorgaande etappes kwam de eindzege van de 25-jarige Sloveen zondag in de slotrit niet meer in het gedrang. Op de erelijst is hij de opvolger van zijn landgenoot Primoz Roglic.
The post Tim Merlier sluit Giro

Lees meer »

Mensen komen in Seoul samen voor wedstrijd om helemaal niets te doen

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen.

Lees meer »

Een pijnlijk en cynisch half jaar

Vladimir Poetin zou zich bereid tonen tot een staakt-het-vuren in Oekraïne, als de huidige frontlinie erkend wordt als nieuwe grens. Het is de zoveelste uitgestoken hand van de Russische president die nog minstens een halfjaar genegeerd zal worden.

Lees meer »

Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé brug”

Bordes Izegem Koers op donderdag 5 september ondergaat wat nieuwigheden, maar het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar. “Maar naar volgend jaar toe is het zeker onze ambitie om die brug opnieuw in het parcours te integreren”, klinkt het.
The post Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé

Lees meer »

Nieuwsanker slikt vlieg in tijdens uitzending, maar ze gaat verder alsof er niets gebeurd is

Nieuwsanker Vanessa Welch wordt op sociale media geprezen voor haar professionaliteit. Tijdens het nieuws viel er namelijk iets wat op een vlieg leek in haar mond, dat ze zonder verpinken inslikte. Vervolgens presenteerde Welch gewoon verder, alsof er niets was gebeurd. “Geef die vrouw een opslag”, klinkt het op Instagram. “Ik zou zijn beginnen gillen”, vertelt een ander.

Lees meer »

Heraangelegde stedelijke atletiekbaan Torhout gaat weer open

De aannemer heeft nog een pittig sprintje moeten trekken, maar hij zal de eindmeet halen. Op zaterdag 25 mei kan op het sportstadion Benny Vansteelant de gerenoveerde atletiekbaan in kunststof officieel heropend worden. Dat gaat gepaard met een stadsreceptie en een aantal activiteiten die de stedelijke sportdienst organiseert samen met de sportraad en de atletiekclubs
The post Heraangelegde stedelijke

Lees meer »