LIVEBLOG ATALANTA-VERONA. De Ketelaere aan de aftrap, kan hij schitteren?

Atalanta speelt maandagavond tegen laagvlieger Verona. Het team van Rode Duivel Charles De Ketelaere komt van een prestigieuze overwinning op Anfield in de Europa League. Met een overwinning houdt Atalanta de druk hoog op het AS Roma van Romelu Lukaku, dat vijfde staat. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

Mislukte staatsgreep in Congo live uitgezonden op Facebook

In Congo heeft het leger afgelopen nacht een staatsgreep weten te voorkomen. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Verder vonden er ook verschillende arrestaties plaats. Opmerkelijk was dat er gelijktijdig met de aanval een livestream te volgen was op de Facebookpagina van de regeringstegenstander.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen in ons land”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »